Deputatii PNL care au plecat la PDL sunt acuzati de fostii colegi de partid ca au semnat "transferul" in schimbul unor avantaje financiare consistente. Proaspetii democrat-liberali neaga aceasta ipoteza si o califica drept "speculatie".
Liderii liberali sustin ca pedelistii i-au "cumparat" pe cei trei parlamentari PNL care au parasit partidul la inceputul saptamanii. "Toti parlamentarii PNL, ca de altfel toti primarii PNL, sunt supusi unei presiuni fara precedent si li se fac oferte financiare generoase. Exista nenumarati parlamentari care ne-au povestit de sumele de bani ce le sunt oferite de lideri ai PDL pentru a trece la ei", a declarat ieri prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban. Acuzatia sa a fost reiterata si de presedintele partidului, Crin Antonescu. "Traseismul politic a devenit un fapt divers in Romania. E regretabil ca oamenii politici au ajuns sa fie de inchiriat. Este grav ca PDL se preteaza la un targ fatis si ca a iesit la cumparaturi pe fata", a comentat Antonescu.
Fostii colegi de organizatie ai lui Cristian Burlacu, unul dintre cei trei parlamentari care au renuntat la sigla PNL, au afirmat si ei, intr-o conferinta de presa la Sinaia, ca acesta ar fi negociat "pe bani" cu democrat-liberalii. Mai exact, Burlacu ar fi cerut PDL deblocarea fondurilor pentru renovarea sanatoriului de la Techirghiol, lucrare gestionata de firma Marami Construct, pe care o detin sotia si fratele sau. Potrivit Mediafax, acuzatiile au fost formulate de primarul PNL Sinaia, Vlad Oprea. In replica, deputatul Cristian Burlacu a sustinut ca afirmatiile lui Oprea sunt "simple speculatii" ale unui "om cu care nu se poate purta un dialog".
si Cristina Dobre, deputat ales intr-un colegiu uninominal din Iasi, este de parere ca declaratiile liberalilor "sunt vorbe aruncate-n vant". "Colegul meu care crede asa ceva si are dovezi in acest sens ar trebui sa iasa in fata, sa-si asume si sa probeze ceea ce spune. Altfel, este o chestie absolut jignitoare", a declarat Dobre pentru Romania libera. Ea a mentionat ca, de fapt, a trecut la PDL cu doua saptamani inainte de ruperea coalitiei de guvernare. In plus, Cristina Dobre spune ca motivatia sa a constat in faptul ca are o "datorie" fata de oamenii care au votat-o, iar pentru a-si respecta angajamentele luate in fata electoratului are nevoie de "o echipa puternica in spate".
De partea cealalta, democrat-liberalii resping categoric ipoteza "bani contra parlamentari". "Cred ca liberalii sunt disperati daca fac aceste comentarii. Parlamentarii care au venit la noi nu sunt singurii si nici ultimii. Ei sunt prieteni si fosti colegi de-ai mei din PNL si mi s-au alaturat pentru ca PDL si Traian Basescu sunt singurii care fac adevarata politica de dreapta", a afirmat vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, contactat de Romania libera.
Vanatoarea democrat-liberala de parlamentari a dat roade si ieri. Independentii Gabriel Oprea si Anghel Iordanescu (fosti membri PSD) si-au anuntat sustinerea fata de candidatura lui Traian Basescu, considerand ca un nou mandat al actualului presedinte este "singura solutie responsabila pentru Romania". In prezent, chiar daca ar fi sustinut de UDMR si de minoritatile nationale, Cabinetul Boc II ar mai avea nevoie de sprijinul a cel putin 20 de parlamentari pentru a-si putea promova proiectele.