Neam înzăpezit
Doamnelor și Domnilor, părăsiți-vă paturile în noaptea nunții, săriți din expresul Paris-Viena. VIAȚA NU MAI POATE CONTINUA AȘA, o nouă formă politică e o sticlă cu vin (același), dar cu eticheta schimbată. Educația
copiilor noștri e primejduită, eu vă promit:
1. Plătirea datoriilor externe și interne; 2. Desființarea impozitului pe venit;
3. Egalitatea în fața zăpezii. [Ilarie Voronca]
Integral, decembrie 1926
Primul milion
Fiecare din noi avem 2 părinți, 4 bunici, 8 străbunici și așa mai departe. Mergând până la a 20-a generație ascendentă, numărul strămoșilor ce-i avem este nu mai puțin decât… 1.048.576.
Realitatea ilustrată, 24 august 1929
Bursa gratuității
Prețul abonamentelor pe an, 10 fr. Pe șese luni, 5 fr. Pentru studenți, pe an, 8 fr. Un număr în toată Europa, Asia, Africa și America, 10 bani, pentru Oceania se adaogă portul. Articolele nepublicate se prăjesc. Anunciurile pe pagina 1 sunt gratis, pe a doua degeaba, pe a treia de pomană, pe a patra de veresie, pe a cincea fără parale, pe a șesea pe miluite, pe a șeptea pe nimicu și pe a opta, p’o tufă de Veneția. Scrisorile nefrancate nu se primesc.
Bobârnacul. Foaie satirică și umoristică, 30 aprilie 1878
Ucisu’
Unu martiru românu în comunele mestecate cu Serbi. În comuna Chinezu (Knéz), cottulu Temeșianu, fu Nicolau Crăciunescu, economu, unulu din cei mai zeloși și mai bravi anteluptători în cauza despărțirei de cătră serbi, prin intrigele serbilor, domenica, în 27 Februariu a.c., diua la mediadi, eșindu de la s. Biserică, în mediloculu stradei, naintea ochiloru mai multora serbi, de o persoană coruptă și cumperată de denșii ucisu, lăsându o veduvă cu 7 copii minoreni. Ddieu să-i mângâie!
Albina, Viena, 28 martie/8 aprilie 1866
Vai de picioare
În câteva Direcții din Calea ferată au luat ființă niște școli de ucenici care au scopul de a pregăti meseriași. Tovarăși, aceste școli au fost create cu un alt scop decât cel aparent. Observându-se că ceferiștii ar fi cei mai periculoși adversari ai regimurilor dictatoriale, s-au luat măsuri […] ca prin aceste școli să se formeze meseriași roboți, roboți care funcționează chiar și fără benzină și ulei; chiar și fără cap, dacă se întâmplă ca acesta să-i cadă.
Scânteia, 24 octombrie 1944