22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportAtletismÎn buzunarul unui ASASIN. Ce avea Lee Harvey Oswald în portofel în...

În buzunarul unui ASASIN. Ce avea Lee Harvey Oswald în portofel în ziua când l-a ucis pe Kennedy

La 50 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy, poate cel mai popular dintre toţi preşedinţii Statelor Unite, un muzeu din Washington a deschis o expoziţie inedită, cu obiecte legate de ziua de 12 noiembrie 1963, inclusiv obiectele personale găsite asupra lui Lee Harvey Oswald în momentul în care a fost arestat pentru uciderea lui JFK.

Printre obiectele expuse se află cămaşa cu mânecă lungă pe care o purta Oswald, jacheta pe care, potrivit poliţiei, acesta a aruncat-o într-o benzinărie, potrivit Daily Mail. Dar cele mai fascinate exponate sunt, cu siguranţă, lucrurile găsite în portofelul lui Oswald.

Asasinul avea carduri de asigurări sociale, câteva documente de identitate militare şi fotografii cu el, în uniformă de puşcaş marin, cu soţia sa Marina şi cu fiica lor June.

De asemenea, Oswald mai avea o legitimaţie de membru al grupului pro-comunist Fair Play for Cuba şi un permis la o bibliotecă din Dallas. Unele dintre aceste documente sunt pătate cu o substanţă chimică folosit pentru amprentare.

Printre obiectele din cadrul expoziţiei  “Three Shots Were Fired” (Au fost trase trei focuri) se află, de asemenea, pătura în care ucigaşul lui Kennedy şi-a ascuns arma, în garajul unui prieten de familie din apropiere de Dallas.

La expoziţia deschisă vineri se mai poate vedea şi aparatul de filmat folosit de Abraham Zapruder, singurul martor ocular care a surprins pe cameră asasinarea lui Kennedy.

Printre exponate se mai află şi obiecte folosite de JFK, agenda lui Jackie Kennedy pentru zilele de 21 şi 22 noiembrie şi o mai multe fotografii făcute de Jacques Lowe în timpul mandatului prezidenţial al lui Kennedy.

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna aprilie:

2013/04/12//293385-avion.jpg1. FOTO: Cum arată, în exterior şi interior, AVIOANELE din flota aeriană a COREEI DE NORD

   

 

2013/04/12//293388-coreea.jpg2. COREEA DE NORD, aşa cum nu ai mai văzut-o niciodată. Vezi câteva IMAGINI inedite!

 

 

2013/04/12//293390-basescu.jpg3. FOTO. Traian Băsescu şi Elena Udrea, aşa cum nu i-ai văzut niciodată!

 

 

2013/04/12//293392-animale.jpg4. FOTO: Spuneţi-le „ADIO”! Acestea sunt animalele pe care nu le veţi mai vedea niciodată

 
  

 

2013/04/12//293393-iaht.jpg5. FOTO. Abramovici a fost DETRONAT. Cum arată cel mai mare IAHT din lume, în valoare de 400 milioane de euro

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă