25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSportAnunț îmbucurător de la Federația Română de Rugby. Ce va dezvolta cu...

Anunț îmbucurător de la Federația Română de Rugby. Ce va dezvolta cu bani europeni

 Valoarea investițiilor ce se vor derula în perioada 2021 – 2025 se ridică la 18 milioane de euro.

Federația Română de Rugby (FRR) a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene fișa de reforme și investiții legată de Planul Național de Redresare și Reziliență, anunță frr.ro.

Propunerile se ridică la peste 18 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între 2021 și 2025.

Obiectivul acestei intervenții este îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților sportive regionale și naționale prin construirea unor baze sportive cu funcționalitate multiplă, în special pentru rugby, fotbal și atletism.

Astfel, prin acest proiect, FRR își propune să construiască în perioada 2022-2025 baze sportive în 26 de localități: București, Timișoara, Cluj, Baia Mare, Galați, Gura Humorului, Suceava, Arad, Sibiu, Constanța, Mangalia, Iași, Alba Iulia, Brașov, Ploiești, Oradea, Pantelimon, Măgurele, Pașcani, Tecuci, Brăila, Mogoșoaia, Bârlad, Năvodari, Petroșani, Craiova.

„Știm foarte bine, când vorbim de rugby, în ce condiții se pregătesc copii, juniori și seniorii noștri, situația dezastruoasă la nivelul bazelor sportive. Ne dorim ca acest proiect să reușească pentru că, dincolo de aspectul performanței, al sportului de performanță, de care toată lumea vorbește, este un altul la fel de important, sportul de masă”, a declarat Alin Petrache, președintele FR Rugby, pentru frr.ro.

Dezvoltarea bazelor sportive are beneficii asupra oamenilor

Acesta a insistat asupra faptului că infrastructura sportivă înseamnă crearea unor locuri unde oamenii din comunitate pot veni să facă sport, să facă mișcare, la nivel de hobby, acest lucru având efecte benefice.
Petrache a dat exemplul bazei sportive construite în localitatea Iclod, din județul Cluj, care are un complex sportiv al cărui model se dorește a fi urmat.

De asemenea, FRR susține că scopul pe termen lung al dezvoltării infrastructurii sportive este creșterea numărului de secții sportive pe macroregiuni, creșterea numărului de sportivi legitimați, a antrenorilor sportivi și a instructorilor sportivi.

În compeltare, Anton Pisaroglu, vicepreședinte FRR, afirmă că bazele sportive care vor fi construite în urma accesării fondurilor europene vor deservi și comunitățile locale, cu care se vor dezvolta parteneriate de colaborare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Doru Viorel Ursu s-a stins din viață la 71 de ani

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar şi autor al câtorva cărţi, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Anunțul...

FC Botoșani a predat „lanterna roșie” lui Dinamo! Moldovenii, trei puncte de aur cu FCU Craiova

FC Botoşani a părăsit ultima poziție în clasamentul Ligii 1 după ce a obținut o victorie crucială, cu scorul de 4-1, pe teren propriu,...

Doru Viorel Ursu s-a stins din viață la 71 de ani

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar şi autor al câtorva cărţi, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Anunțul...
Ultima oră
Pe aceeași temă