21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu, despre MCV: E profund mincinos să spui că în România justiţia...

Antonescu, despre MCV: E profund mincinos să spui că în România justiţia nu-şi poate face datoria

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că este „profund mincinos” să se afirme că în România „politicienii blochează justiţia” în perspectiva raportului MCV, comentând declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu în privinţa votului din Senat pe cazul Varujan Vosganian, informează Mediafax.

Antonescu a fost întrebat dacă este de acord cu cele afirmate de Traian Băsescu că votul din Senat va avea un efect negativ în cazul MCV.

„Dacă sunt de acord ca pronostic… asta nu am de unde să ştiu. Nu pot fi însă de acord cu atitudinea. Pentru că eu cred că oricine care este preşedintele României ar trebui să-şi folosească autoritatea, relaţiile, cuvântul pentru a-şi servi ţara. Or, este un lucru profund mincinos dacă într-un asemenea raport va scrie că în România nu-şi poate face justiţia datoria. E o ţară în care sunt câţiva foşti miniştri în puşcărie la acest moment, în care un prim-ministru a fost în puşcărie, în care un ministru a plecat, deşi nu e condamnat definitiv, din Guvern, în care câţiva senatori, domnul Solomon şi alţii, au dispărut de pe aici din Senat direct la puşcărie. Mi se pare nedrept să spui că în ţara asta politicienii blochează justiţia şi deci acest tip de ameninţare sau pâră indirectă mi se pare nepotrivit”, a declarat liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este „o greşeală” menţinerea lui Liviu Dragnea în Guvern, el apreciind că USL nu mai simte nicio responsabilitate pentru un raport MCV bun, politicul fiind „o frînă în calea evoluţiei României spre Schengen”.

„Începând de astăzi avem o respingere a unei solicitări DIICOT, pentru începerea urmăririi penale a ministrului Economiei. Nu fac niciun alt comentariu, pentru că nu e treaba mea să apreciez dacă e îndreptăţită sau nu solicitarea parchetului, dar cred că această blocare a accesului parchetului la un membru al Guvernului este o greşeală, cum cred că o greşeală este şi menţinerea domnului Dragnea în Guvern”, a afirmat Traian Băsescu.

Cele mai citite

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă