17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu, despre Gordon şi noua suspendare a lui Băsescu: A fost mai...

Antonescu, despre Gordon şi noua suspendare a lui Băsescu: A fost mai IUTE de MÂNĂ chiar decât Voiculescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, prezent, luni seară, la Realitatea TV, a comentat afirmaţiile făcute de adjunctul lui Hillary Clinton, Phillip Gordon, potrivit căruia în România s-ar pregăti o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

„Nu pregătim o altă suspendare, dar văd că ne-o iau alţii înainte. Şi, de data asta, aş spune că domnul Gordon a fost mai iute de mână chiar decât domnul Voiculescu, care în general e primul care vorbeşte despre asta. Acuma, acestei declaraţii nu i-am văzut originalul, am încredere în fidelitatea traducerii, dar e uşor comică, pentru că ne dă sfaturi, sau dă sfaturi unei eventuale noi generaţii de pucişti, că dacă vreţi să îl suspendaţi să aveţi grijă să respectaţi.

Ştiţi ce îmi pare mie rău? Că această declaraţie despre recidiviştii pucişti nu marchează două note pe care cred că un diplomat de o asemenea anvergură ar trebui să o facă, să arate că totuşi am urmat rezultatul acestui referendum şi doi, pentru că dl Gordon făcuse o referire publică la acuzaţii credibile de fraudă masivă, nu a arătat că între timp a primit informaţii oficiale şi în România nu a existat fraudă masivă”, a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Citeşte şi:

Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton: Ştiu că unii în România se gândesc la un NOU REFERENDUM pentru înlăturarea preşedintelui TRAIAN BĂSESCU

Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat că este la curent cu intenţiile unor politicieni de a organiza un nou referendum pentru a-l înlătura pe preşedintele Traian Băsescu, însă trebuie respectate procedurile constituţionale.

„În mod clar, continuăm să urmărim România foarte strâns. Ştiu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democraţie puternică şi partener al SUA va continua să crească”, a afirmat oficialul SUA.

Declaraţia sa a fost făcută într-un briefing de presă la sfârşitul săptămânii trecute, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist român despre ce ar trebui să facă România în viitor pentru a-şi recâştiga încrederea şi dacă Washingtonul mai este îngrijorat cu privire la situaţia din România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă