35 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSportAntonescu: Atitudinea lui Tăriceanu este cea mai ruşinoasă a unui fost preşedinte...

Antonescu: Atitudinea lui Tăriceanu este cea mai ruşinoasă a unui fost preşedinte al PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că fostul lider al partidului Călin Popescu Tăriceanu dă dovadă de “cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte al PNL”, prin acceptarea susţinerii PSD pentru şefia Senatului.

Antonescu a fost întrebat cum vede anunţul lui Tăriceanu şi al liderilor PSD de a-l susţine pentru a fi preşedinte al Senatului.

“Dacă este alegerea, nu comentez alegerea altor grupuri. Eu sunt interesat de poziţia PNL, merg acum la şedinţa de grup, foarte probabil PNL va avea şi el un candidat, nu atât pentru că nu ar şti că nu are o majoritate, evident majoritatea e de partea cealaltă, dar pentru a face foarte limpede că domnul Tăriceanu, care nu mai este de bune zile membru al PNL, este candidatul PSD (…) Este probabil cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte al PNL. PNL a avut mulţi preşedinţi, unii dintre ei au murit în puşcăriile comuniste, alţii dintre ei, chiar dacă au părăsit partidul – vezi Stoica, Stolojan – parcă totuşi nu au fost în situaţia atât de jenantă încât să ajungă la mâna şi la uşa PSD”, a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă această mutare, privind susţinerea lui Tăriceanu la şefia Senatului de către PSD, face parte din planul de a prelua parlamentari ai PNL.

“Este o încercare disperată, nu e prima. Şi atunci când se pregătea Guvernul Ponta III, domnul Ponta a spus clar şi a spus public că aşteaptă ca domnul Tăriceanu să rupă ceva de la PNL, oferindu-i pentru asta şi posturi în Guvernul respectiv. Nu s-a reuşit atunci, se încearcă acum, probabil se va încerca în continuare”, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a comentat, în acest context, poziţiile exprimate de vicepreşedintele Radu Stroe cu privire la refacerea USL, menţionând că acesta ar trebui să se decidă dacă rămâne în PNL sau i se alătură lui Călin Popescu Tăriceanu.

Cele mai citite

Avancronica optimei de finală de la EURO 2024 dintre România și Olanda

Naționala de fotbal a României se află în fața unei performanțe istorice la un turneu final al Campionatului European, Tricolorii putând depăși pentru prima...

Legi importante în Sănătate și Agricultură, promulgate de Iohannis. Continuă pensionările de magistrați

Președintele Klaus Iohannis promulgat legi importante în domeniile Sănătate și Agricultură și a continuat seria de eliberare din funcție a unor magistrați. Potrivit unui comunicat...

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, din nou fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă