12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiMihaela-Valentina Cambei aduce României două medalii de argint și una de bronz...

Mihaela-Valentina Cambei aduce României două medalii de argint și una de bronz la Cupa Mondială de haltere de la Phuket

Sportiva română Mihaela-Valentina Cambei a cucerit două medalii de argint şi una de bronz la categoria 55 kg, marţi, la Cupa Mondială de haltere de la Phuket (Thailanda), competiţie obligatorie de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cambei, multiplă campioană europeană, a obţinut argintul la total, cu 201 kg, devansată clar de sportiva nord-coreeană Hyon Gyong Kang, care s-a impus cu 234 kg. Podiumul a fost completat de Bindyarani Devi Sorokhaibam (India), cu 196 kg.

La stilul smuls, Cambei a ocupat locul al doilea, cu 91 kg, Kang a câştigat aurul, cu 103 kg, iar a treia a fost Josee Gallant (Canada), cu 85 kg.

Mihaela Cambei a fost a treia la stilul aruncat, cu 110 kg, devansată de Kang, 131 kg, şi de Sorokhaibam, 113 kg.

În urma desfăşurării întrecerilor categoriei 49 kg, luni, Mihaela Cambei şi-a păstrat clasarea eligibilă pentru a primi biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, confirmările urmând a fi anunţate în perioada următoare, după încheierea Cupei Mondiale de la Phuket, a precizat Federaţia Română de Haltere pe pagina sa de Facebook.

România va mai fi reprezentată la Phuket de Andreea Cotruţa (cat. 59 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg).

Valentin Ionadi Iancu a ratat, luni, participarea la categoria 61 kg din motive medicale. El a trecut de cântarul oficial, dar nu a putut intra în concurs.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă