22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportAlte sporturiJonas Vingegaard, victorios în etapa a 16-a a Turului Franței. Danezul păstrează...

Jonas Vingegaard, victorios în etapa a 16-a a Turului Franței. Danezul păstrează tricoul galben

Ciclistul danez Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) a câştigat autoritar, marţi, etapa a 16-a a Turului Franţei, un contratimp individual de 22,4 km între Passy şi Combloux.

Rutierul danez l-a devansat cu un minut şi 38 de secunde pe rivalul său sloven Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) şi şi-a consolidat poziţia de lider la general, informează AFP.

Jonas Vingegaard, laureatul ediţiei trecute a Turului Franţei, a fost cronometrat în 32 min 36 sec. După Vingegaard şi Tadej Pogacar, pe locul 3 s-a clasat belgianul Wout van Aert (Jumbo-Visma), la 2 min 51 sec de danez.

În clasamentul general, Vingegaard, cu timpul total de 63 h 06 min 53 sec, are acum un avans de 1 min 48 sec faţă de sloven, dublu câştigător al Marii Bucle. Pe locul 3 este britanicul Adam Yates (UAE Team Emirates), la 8:52.

Miercuri va avea loc etapa-regină a ediţiei cu numărul 110 a Marii Bucle, între Saint-Gervais Mont-Blanc şi Courchevel, pe distanţa de 166 km.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă