18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiDupă 12 ani de absență, naționala masculină de polo a României merge...

După 12 ani de absență, naționala masculină de polo a României merge la Jocurile Olimpice

Naţionala masculină de polo pe apă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, în contextul retragerii Africii de Sud, echipă care a declarat forfait.

Formația noastră a încheiat Campionatul Mondial de la Doha pe locul 10, fiind prima echipă eligibilă la calificare după cele 4 locuri oferite prin regulament. Erau calificate anterior Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia.

La Doha, au obţinut dreptul de participare Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Astfel, echipa naţională de polo a României revine la Jocurile Olimpice după 12 ani.

La turneul olimpic, tricolorii vor evolua în Grupa A, alături de Croaţia, Italia, Grecia, SUA şi Muntenegru.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă