11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiAlba Blaj, calificată în finala Cupei CEV la volei feminin

Alba Blaj, calificată în finala Cupei CEV la volei feminin

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei CEV la volei feminin după ce a învins-o pe CSM Târgovişte, cu scorul de 3-1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-20), joi seara, la Târgu Mureş, în manşa secundă a semifinalelor.

După 3-0 în prima manşă, campioana României a avut nevoie de o oră şi 48 de minute pentru a obţine un nou succes.

Ghergana Dimitrova (14 puncte), Victoria Russu (12), Jovana Kocic (11) şi Dajana Boskovic (11) au fost cele mai bune de la învingătoare. De la vicecampioana României s-au evidenţiat Iuna Zadorojnâi (16), Denisa Ionescu (12) şi Mira Todorova (10).

Meciul a fost arbitrat de bulgarul Liubomir Sirakov şi de Benone Vişan.

În campionat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile. În tur s-au impus jucătoarele de la Blaj, cu 3-0, iar în retur, pe 4 martie, CSM Târgovişte a câştigat acasă cu 3-1.

În finala Cupei CEV, echipa din Blaj, antrenată de croatul Stevan Ljubicic, va înfrunta formaţia italiană Savino Del Bene Scandicci, care a trecut de THY Istanbul, după 3-0 şi 2-3. CSM Volei Alba Blaj va juca prima manşă a finalei pe 5 aprilie, acasă, şi pe 12 aprilie la Florenţa.

CSM Volei Alba Blaj a mai jucat o finală de Cupa CEV, în 2019, când a pierdut ambele manşe în faţa echipei italiene Yamamay Busto Arsizio (0-3, 1-3). Anul trecut, echipa din Blaj s-a oprit în semifinale (locul al treilea).

Aceasta este a doua finală jucată de o echipă românească în actualul sezon, după ce CSM Lugoj a pierdut ambele manşe ale ultimului act din Cupa Challenge în faţa formaţiei italiene Reale Mutua Fenera Chieri (0-3, 0-3).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă