17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFotbal5 miliarde de oameni vor urmări Cupa Mondială din Qatar, spune șeful...

5 miliarde de oameni vor urmări Cupa Mondială din Qatar, spune șeful FIFA

Noile estimări arată că aproximativ 5 miliarde de oameni vor urmări Cupa Mondială din Qatar, spune șeful FIFA, Gianni Infantino.
Cupa Mondială de fotbal din 2022, găzduită de Qatar, este de așteptat să fie urmărită de 5 miliarde de oameni din întreaga lume, a declarat luni (23 mai) președintele FIFA, Gianni Infantino.

Infantino a făcut aceste comentarii în timpul unei sesiuni cu tematică a Cupei Mondiale la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția.

Audiența TV pentru Cupa Mondială 2018 din Rusia a avut un record de 3,5 miliarde de oameni.
Turneul din 2022 va fi primul organizat în Orientul Mijlociu, conform Reuters.

Infantino a adăugat că, în timp ce fotbalul a avut o producție brută globală de 200 de miliarde de dolari, 70% din aceasta a fost generată în Europa, ceea ce a ilustrat un dezechilibru cu lumea în general.

Amnesty International și alte grupuri pentru drepturile omului au cerut săptămâna trecută FIFA să aloce 440 de milioane de dolari pentru a compensa lucrătorii migranți din Qatar pentru „abuzurile drepturilor omului” suferite de aceștia în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială.

5 miliarde de oameni vor privi Cupa Mondială din Qatar 2022, în ciuda încălcării drepturilor omului pe perioada pregătirilor

Într-o scrisoare către Infantino, grupurile au spus că organismul de conducere al fotbalului mondial ar trebui să colaboreze și cu țara gazdă pentru a proteja drepturile lucrătorilor migranți în viitor.
Guvernul din Qatar, care a negat acuzațiile, a declarat că a introdus diverse reforme în ultimii cinci ani, inclusiv un nou salariu minim național și eliminarea permiselor de ieșire.
Cupa Mondială se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie – o schimbare marcantă a programului iunie-iulie față de edițiile precedente.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă