19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialZiua marilor ratari

Ziua marilor ratari

» Un loc 4 si trei locuri 7 – palmaresul de ieri din finalele
pe aparate de la gimnastica.
» Nicoleta Grasu a ratat calificarea in finala dupa trei aruncari de cosmar.

Atleta Nicoleta Grasu si gimnastul Marian Dragulescu au fost ieri marii invinsi ai delegatiei care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing. Din pacate, ambii se afla la final de cariera si, mai mult ca sigur, pentru ei a fost ultima prezenta la importanta competitie sportiva a lumii.

O aruncare proasta, doua ratate!
Dupa patru ani de pregatiri intense, un inceput de sezon excelent si un start de bun augur la JO, Nicoleta Grasu a iesit ieri cu ochii in lacrimi din lupta pentru podium. Desi in calificari avusese o evolutie promitatoare, reusind o performanta de 62,51 m, cu care a castigat grupa in care a evoluat si s-a calificat fara emotii in ultimul act al competitiei, ieri, in finala, Nicoleta Grasu nu s-a mai putut concentra. Surprinzator pentru toata lumea, romanca pe care specialistii o considerau printre favoritele la podium – dintre toate cele 12 finaliste olimpice, avea cea mai buna performanta a sezonului –, dupa o prima incercare dezastruoasa (58,63 m), a ratat apoi de doua ori consecutiv si s-a clasat la finalul concursului pe locul 12.

"Este un mare esec! Ce naiba, aveam nevoie de 61 de metri sa intru in finala de opt. Este aproape rusinos", a spus la final Nicoleta Grasu. Sportiva din Romania detinea cea de-a doua reusita a sezonului inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, cu 66,51 metri, performanta reusita pe 21 iunie la Istanbul, in Turcia. Grasu a ocupat pozitia a sasea la aruncarea discului la editia precedenta a Jocurilor Olimpice, in 2004, la Atena, cu o performanta masurand 64,92 metri. Atleta mai are in palmares o medalie de argint si una de bronz la Campionatele Mondiale si o medalie de bronz la Campionatul European din 2006.

Copia fidela din 2004…
Nici Marian Dragulescu nu a avut mai multa sansa in finala de ieri de la sarituri. Triplu campion mondial la acest aparat, "Marocanul", cum ii spun prietenii, a executat exceptional prima saritura, care ii poarta numele, iar pe a doua a ratat-o la aterizare, o evolutie aproape similara aceleia din urma cu patru ani de la JO de la Atena. In 2004, Dragulescu a urcat insa pe treapta a treia a podiumului, in timp ce la Beijing a incheiat intrecerile doar pe pozitia a patra.

Marian Dragulescu spune ca nu s-a hotarat inca daca isi va incheia cariera. "Am avut un ghinion fantastic la aceasta Olimpiada. La a doua saritura am incercat sa alerg mai usor, tocmai ca sa nu gresesc. Nu pot sa cred. Am muncit atatia ani, insa nu stiu daca a fost ultimul concurs. O sa ma mai gandesc", a spus sportivul, care va implini 28 de ani pe 18 decembrie. Dragulescu a luat cea mai mare nota din concurs, 16,800, la prima saritura, cea care ii poarta si numele, insa a ratat aterizarea la cea de-a doua, primind numai 15,650. Cu o medie a sariturilor de 16,225, gimnastul roman a ratat podiumul la cel mai bun aparat al sau.

Pentru restul gimnastilor nostri care au concurat ieri, sapte a fost numarul de ordine in finalele pe aparate in care au evoluat cate opt sportivi. Penultimii au fost Flavius Koczi la sarituri, Robert Stanescu la inele si Steliana Nistor la paralele. Atuul celor trei este insa tineretea, ei avand la dispozitie inca patru ani in care se pot pregati si perfectiona in perspectiva JO de la Londra din 2012.

Flavius Koczi s-a declarat dezamagit de ratarea primei sarituri. "Eu m-am calificat in finala cu o nota mai mare decat castigatorul de astazi. Nici pe echipe, nici pe aparate nu ne-a mers. Au fost o caruta de ratari si ghinioane. Avem puterea sa o luam de la capat. Ne-a socat ce s-a intamplat", a mentionat Koczi.
Romania nu a obtinut nici o medalie in concursul masculin de gimnastica de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

» Astazi este ziua in care gimnastica artistica se va desparti de Jocurile Olimpice de la Beijing. Pentru ultima reprezentatie au fost alese trei finale pe aparate, doua la masculin si unul la feminin. Din pacate, singura proba unde avem emotii este cea de la barna, acolo unde este calificata Gabriela Dragoi. Romania a cucerit pana acum la aceste Jocuri Olimpice, la gimnastica, doua medalii: aurul Sandrei Izbasa la sol si bronzul fetelor in concursul pe echipe.

Cele mai citite

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Președintele PNL, sesizat să ofere explicații cu privire la averea unui parlamentar liberal

Grupul de Investigații Politice (GIP) a solicitat public președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ofere explicații cu privire la situația averii deputatului PNL Daniel Constantin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă