18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialZillertal Arena - Câştigătoarea "Ski Area Test", telecabină încălzită cu 8 locuri,...

Zillertal Arena – Câştigătoarea „Ski Area Test”, telecabină încălzită cu 8 locuri, action park cu BagJump

Zillertal Arena începe sezonul de iarnă 2011/2012 cu 166 km de pârtie, două parcuri de snowboarding, un action park, o rampă half-pipe, un traseu permanent de ski şi snowboarding şi multă zăpadă. Cele patru staţiuni de ski permanente în 2 provincii (Tyrol şi Salzburg), 49 de telecabine şi 70 de pârtii fac din Zillertal Arena, câştigătoarea competiţiei „Ski Area Test Winner 2010/2011”,  un adevărat paradis pentru întreaga familie.

 

Inovaţie, zăpadă garantată şi date despre pârtii

În urma lucrărilor vaste de redezvoltare din sezonul 2010/2011, cea mai mare staţiune de ski din Valea Zillertal şi din regiunea Pingazu (compusă din Zell am Ziller şi Gerlos pe partea Tyrolului şi Königsleiten şi Gerlosplatte pe partea Salzburgului) aduce şi mai multe inovaţii iarna aceasta.

Telecabina cu patru scaune este înlocuită de una cu 8 locuri, cu scaune încălzite, numită Gipfelbahn Königsleiten. Prima telecabină a Austriei cu geamuri panoramice portocalii rulează până pe platoul înalt al vârfului Königsleiten şi aduce soarele chiar şi în cele mai  înceţoşate zile de iarnă.  Lifturile şi telecabinele au o capacitate de transport de 84.000 de persoane pe oră. Mulţumită investiţiei de 3 milioane de euro vă veţi menţine picioarele calde. Începând cu sezonul de iarnă 2011/2012, staţia din vale a telecabinei Rosenalmbahn din Zell le oferă schiorilor un terminal de autobuze integrat cu standuri noi, acces uşor cu ajutorul scărilor rulante şi servicii îmunătăţite, precum şi un nou magazin de articole sportive, un centru de închiriere de skiuri, un depou de skiuri şi un bistro/restaurant. În total, în ultimii 11 ani, 138 de milioane de euro au fost investite în Zillertal Arena.

În urma expansiunii posibilităţilor de creere a zăpezii în regiunea Kreuzwiese, în staţiunea Zell(12 ha) şi în staţiunea Gerlosplatte (27 ha), 316 maşini de zăpadă vor fi folosite în sezonul acesta pentru a oferi un maximum de zăpadă pe toate suprafaţa de 216,3 ha, precum şi condiţii excelente pe pârtii pentru skiori şi snowboarderi.

Snowboarderii şi amatorii de acţiune vor aprecia de asemenea şi action park-ul Kreuzwiese, cu aşa numita pârtie Snakerun a cărei curbe abrupte, valuri şi rampe oferă fiori de adrenalină.

O aterizare amortizată: primele încercări la experimentele artistice pe skiuri sau snowboarduri pot fi acum perfecţionate prin intermediul noului Bagjump – primul din Valea Zillertal.

Video în loc de poză la finish – în Königsleiten, doi sau patru skiori pot concura între ei  pe noua pârtie permanentă de ski şi boardercross. Cursele pot fi comparate cu ajutorul unui clip video care poate fi downloadat gratuit prin introducerea numărului de pe ski pass pe site-ul zillertalarena.com. Două „piste skiMovie” pot fi găsite exclusiv în Zell şi Gerlos iar skiorii se transformă în vedete de film.

Prima centrală solară din Zillertal Arena, „Alpin Mover XL”, aflată pe Gerloser Vorkogel, reprezintă o investiţie majoră pentru protejarea mediului.  Mediul este protejat activ, „Arena Made”: pentru transportarea a aproximativ 160.000 de persoane se foloseşte un teleschi, fără emisii de carbon şi într-o manieră sustenabilă. În restul anului, cei 35.000 kWh pe an sunt transmişi către reţeaua electrică publică.

Bucurii de dimineaţă: Zillertal Arena îi premiază pe skiorii matinali cu zăpadă proaspătă şi pârtii neatinse între 15 martie şi 15 aprilie 2012. Cu „Good Morning Skiing”, skiorii se pot bucura de pârtii abia pregătite, de la 6.55 joia şi duminica.

Acţiune de iarnă în afara pârtiilor

În afara ultimelor dezvoltări tehnologice, regiunea de vacanţă şi-a extins şi ofertele de destindere în afara pistelor: fanii cross-country-ului se vor bucura de traseul de la staţia telecabinei de pe Königsleitener Dofbahn. Acompaniată de o potecă de iarnă, ruta parcurge 2,5 km printr-un superb peisaj de iarnă şi în jurul  unui bazin, la altitudinea de 2,315 metri.

Amatorii se pot bucura de soare şi pe Gerlosplatte, pe un traseu cross-country circular de 7 km. Zillertal Arena oferă de asemenea 27 km de trasee clasice de cross-country şi 5 km de trasee de patinaj cross-country.

Iar pentru cei cărora nu le place să skieze, în valea Zillertal există cel mai mare tobogan (lung 7 kilometri ) care este deschis până la 1 noaptea.

Arena Coaster garantează vizitatorilor sansa de a petrece o vacanţă minunată şi experienţe unice: un drum cu rollercoasterul la temperaturi sub zero grade. Traseul rollercoasterului are 1,5 kilometri, urcand abrupt inainte de a se prăbuşi cu repeziciune şi de a te învârti la 360 sau 540 de grade. Amatorii de adrenalina sunt invitaţi să nu rateze această experienţă, derulată în condiţii de maximă siguranţă.

Arena Skyliner oferă cea mai bună priveşişte asupra regiunii Zillertal într-o manieră inedită. Acompaniaţi de ghid şi în deplină siguranţă, vizitatorii pot sări în viteză (de până la 50 de kilometri la ora, susţinuţi de cabluri) de pe platform pe platformă pe una dintre cele patru rute disponibile, avand o lungime totală de 738 de metri.

Distanţa faţă de sol este de maxim 63 de metri pe cea de a treia rută. Această aventură de o oră şi jumătate oferă o panoramă splendid asupra munţilor din zona Gerlosstein şi reprezintă unul dintre principalele puncte de interes pentru toţi vizitatorii.

Odată ce lifturile îşi încheie activitatea zilnică, există nenumărate opţiuni de petrecere a serilor: 27 de baruri şi alte 28 de cluburi.

Pasionaţii de schi îşi pot crea propriul profil de shior, o evaluare care relevă câţi kilometre, în altitudine au câştigat într-o zi de schi prin simpla introducere a numărului ski pass-ului pe www.zillertalarena.com şi afli pe ce loc eşti în topul vizitatorilor.

Pentru mai multe informaţii intraţi pe www.zillertalarena.com sau sunaţi la +43 (0)5282 7165

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă