17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialZeiţa Fortuna ţine cu cei puternici

Zeiţa Fortuna ţine cu cei puternici

După ce a pierdut două puncte în ultimul minut al meciului cu FC Braşov, Săgeata Năvodari a dat lovitura la Botoşani. Lupu a egalat în minutul 87 al unei partide care a dus echilibrul la extrem şi a adăugat încă un punct la zestrea neaşteptat de bună a constănţenilor, ajunşi la trei meciuri fără înfrângere în Liga 1. La Botoşani, teren cu amintiri negre pentru patru dintre năvodăreni, Selymes a surprins pe toată lumea prin introducerea lui Ilie Iordache în locul lui N’Doye, dar a continuat să se bezeze pe serviciile lui Mihai Roman, „absent nemotivat” în primele două meciuri. Fostul craiovean a jucat ceva mai bine decât în precedentele partide, dar tot n-a terminat partida pe eteren, scorul obligându-l pe Selymes să apeleze, iar, la Chiţu, inspiraţia fostului fundaş stânga fiind, din nou, câştigătoare.

Prima parte a fost una dintre cele mai slabe din actualul sezon, cu ambele echipe luptâdu-se haotic la centru, acţiunile ofenisve mărginindu-se la pase aiurea şi centrări în plopi. Plus faulturi care mai de care mai dure, sub privirile încăduitoare ale lui Iulian Dima. Centralul avea, de altfel să fie protagonistul startului reprizei secunde după ce l-a iertat pe Acsinte de un cartonaş roşu evident, botoşănenul faultându-l dur pe Florean după ce în prima parte „ratase” eliminarea cu un cot bine ţintit în faţa lui Vezan. Imediat, Muzac a dat pe lângă o minge ca în clipurile cu fotbal din diviziile amatoare şi Cîrjan a deschis scorul, spre stupefacţia lui Selymes, obişnuit cu o echipă disciplinată defensiv şi care nu face astfel de cadouri adversarilor.

Obligaţi să atace, pentru a evita un 0-1 care nu era în planul pentru Liga 1, năvodărenii s-au chinuit efectiv 35 de minute, abia în al 83-lea minut, Viorel Dinu trimiţând cât de cât periculos pentru poarta lui Curileac. Portarul moldovenilor a ţinut însă să ia prim-planul lui Dima şi a făcut trei erori la rând, ultima, însemnând şi golul lui Lupu, a treia schimbare câştigătoare a lui Selymes în trei meciuri (Dinu, gol în prima rundă, Chiţu în a doua). Egalul a fost însă echitabil, pentru că între Botoşani şi Năvodari nu există acum decât o diferenţă de atmosferă în tribune, probabil una la care şi Săgeata va puncta pozitiv când va reveni acasă din „exilul” de pe demoralizantul stadion FC Farul.

 

Au jucat:

Curileac – patache, Tincu, Ursu, Acsinte – Codoban (66’ Ghinga), Croitoru, Vaşvari, Vraciu – Hadnagy (87’ Matei), Cârjan (71’ Taban).

Panagopoulos – Peteleu, Popa, Munteanu, Filip – Vezan (77’ Tigoianu), Muzac, Florean, Iordache (51’ Lupu) – Dinu, Roman (59’ Chiţu).

Au marcat: Cârjan (49’) – Lupu (87’)

 

1 şut pe poartă a expediat formaţia din Năvodari la Botoşani, respectând „tradiţia” din acest început de sezon

 

AMICAL

FC Farul, în aşteptarea falimentului

FC Farul Constanţa îşi continuă pregătirile în aşteptarea verdictului în povestea „falimentul”, verdict care ar urma să vină chiar astăzi. Deşi patronul a anunţat că se retrage dacă nu primeşte o „donaţie” de nouă milioane de euro de la fostul proprietar al echipei, fapt care ar avea drept consecinţă falimentul, fotbaliştii şi staff-ul tehnic au evoluat într-un amical cu formaţia Rapid Feteşti, partidă câştigată cu 2-1 prin golurile marcate de Coteanu şi Cardozo, ultimul un paraguayan aflat în probe. Ion Răuţă, care face muncă patriotică în acest moment, a început partida în formula Curcă – Băjan, Buzea, Bumbac, Stroe (31 Coteanu) – Ivanovici, B. Nicola, Coconaşu, Mansur – Igiroşanu, Butoi. După pauză au jucat Curcă – Cl. Popa, Năstase, Robles, I. Călin – Pâslaru, Ghenciu, I. Pană, Coteanu (75 Mansur) – Chira, Cardozo. La meci au asistat circa 50 de spectatori, refugiaţi la tribuna zero din cauza căldurii insuportabile.

Cele mai citite

FOTO Incredibil cum arată o bază sportivă din municipiul Târgu Jiu

Baza sportivă din incinta Stadionului Municipal Târgu Jiu, aflat în administrarea Primăriei, se află într-o stare jalnică. Terenul sintetic nu mai poate fi folosit...

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...

Drăguș, umilit de către antrenorul lui Trabzonspor!

Atacantul român Denis Drăguș se confruntă cu dificultăți în debutul său la Trabzonspor. Denis Drăguș, care a avut un sezon anterior impresionant la Gaziantep, trece...
Ultima oră
Pe aceeași temă