11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialYemen: Peste 40 de oameni au murit în ciocnirile de ieri

Yemen: Peste 40 de oameni au murit în ciocnirile de ieri

Peste 40 de persoane au murit în confruntări între Garda Naţională din Yemen şi membrii tribului Arhab, au declarat surse militare. Ciocnirile au avut loc ieri, în nordul ţării, relatează NewsIn.

17 militari yemeniţi şi-ar fi piedut viaţa în lupte, în timp ce pierderile suferite de trib se ridică la 23 de morţi.

Luptele au avut loc la nord-est de aeroportul internaţional din capitala yemenită, Sanaa, a cărui funcţionare a fost suspendată în repetate rânduri în mai şi iunie.

Potrivit informaţiilor disponibile, tribul Arhab ar fi condus de influentul lider islamist Abdelmadjid Zendani, acuzat de Washington de implicare în activităţi teroriste.

Triburile yemenite au început să treacă de partea opoziţiei în luna martie. Ciocnirile dintre forţele tribale şi trupele fidele preşedintelui Ali Abdullah Saleh au izbucnit în 23 mai.

De la începutul lunii februarie, Yemenul este teatrul unor manifestaţii violente, împotriva regimului lui Saleh, aflat la putere de peste 30 de ani.

Cele mai citite

Cum să alegi cele mai bune gantere?

Ganterele sunt greutăți libere cu mâner scurt, utilizate în cadrul antrenamentelor de forță pentru biceps, triceps, umeri, spate și antebraț. În afară de creșterea...

MAE anunță că peste 1000 de români din Liban și-au anunțat prezența la Ambasada României din Beirut

Personalul diplomatic este în legătură permanentă cu familiile de români din Liban, anunță MAE MAE recomandă ferm cetăţenilor români care se află deja pe teritoriul...

Inflația din zona euro scade sub ținta BCE: posibilă reducere a ratei dobânzii

Inflația din zona euro a scăzut în septembrie la 1,8%, marcând prima dată în ultimii trei ani când aceasta coboară sub ținta stabilită de...
Ultima oră
Pe aceeași temă