20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialWells Fargo insenineaza investitorii de pe Wall Street

Wells Fargo insenineaza investitorii de pe Wall Street

Bursa de la New York a deschis sedinta de tranzactionare din 16 iulie in echilibru impartita intre rezultatele exceptionale pentru trimestrul II ale bancii Wells Fargo si o crestere a preturilor de consum in iunie.

Indecisa la deschidere, piata de actiuni americana a evoluat la mijlocul sedintei de tranzactionare intr-o crestere neta datorita scaderii cursului petrolului determinata de cresterea neasteptata a stocurilor de petrol brut in SUA. O alta surpriza placuta vine din zona financiara unde a cincea banca americana ca marime, Wells Fargo, a raportat un profit cu mult peste asteptari. Wells Fargo a crescut cu 24,33% pana la 25,45 dolari incendiind Wall Street ca urmare a publicarii rezultatelor pentru trimestrul II si care atesta ca in ciuda unui recul de 23% a profitului net, imputabil unei cresteri puternice a sumei totale a creantelor discutabile si irecuperabile pana la 1,75 miliarde dolari, profitul pe actiune a crescut cu 53 centi; o cifra superioara asteptarilor analistilor care estimau o valoare de 50 centi. In acelasi timp, cea de a cincea banca americana a inregistrat o crestere de 16% a cifrei de afaceri la un nivel record de 11,6 miliarde dolari. Pe de alta parte, preturile de consum "core" ( fara energie si alimente) au progresat in iunie cu 0,3% dupa o crestere de 0,2% in mai. Economistii vizau o crestere de 0,2%. In acelasi timp, preturile de consum globale inregistreaza un salt de 1,1% dupa ce in mai cresteau cu 0,6% iar asteptarile erau de o stabilizare la 0,7%. In ceea ce priveste productia industriala aceasta a crescut cu 0,5% in iunie dupa un recul de 0,2% in mai in timp ce economistii se asteptau la o crestere nula.

In seara zilei de 16 iulie a fost data publicitatii si minuta ultimii reuniuni a Comitetului de politica monetara a FED asteptata de investitori ca barometru a urmatoarei deciziii referitoare la dobanda de referinta ce urmeaza a fi luata de Rezerva Federala la proxima reuniune a Comitetului. Conform minutei, membrii Comitetului sunt nelinistiti de riscurile inflationiste crescute dar care deocamdata nu impun cresteri ale dobanzii de referinta. Membrii FOMC au convenit ca perspectivele legate de evolutia preturilor si a cresterii sunt deocamdata incerte. "In acelsi timp, majoritatea membrilor considera ca activitatea economica si presiunile asupra preturilor raman extrem de incerte si din acest motiv calendarul si amploarea urmatoarelor masuri raman la fel de incerte," se mentioneaza in minuta FOMC.

Bursa de la New York a inchis sedinta de tranzactionare din 16 iulie cu o crestere apreciabila provocata de principalele preocupari din ultima perioada: pretul petrolului si situatia sectorului financiar.

La finalul zilei, indicele Dow Jones a castigat 2,52% urcand la 11.239,28 puncte, iar indicele Nasdaq Composite a avansat cu 3,12% pana la 2.284,85. In acelasi timp, indicele Standard and Poor's 500 a crescut la randul sau cu 30,45 puncte castigand 2,51%.

Indicele mexican, Mexican Bolsa Index, a crescut cu 1,94%, iar cel brazilian, Brazil Bovespa Stock Idx, s-a apreciat ieri cu 1,71%.

 

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă