23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialVW Polo este World Car of the Year 2010

VW Polo este World Car of the Year 2010

Chiar dacă premiul european este încă mai important, WCOTY este relevant şi pentru pieţele tot mai importante din Asia şi America de Sud. Pentru a ajunge pe lista finalistelor, o maşină trebuie să fie comercializată în cel puţin cinci ţări, pe cel puţin două continente înainte de începutul anului pentru care este acordat premiul.

Polo a reuşit să surclaseze alte două finaliste: noua Toyota Prius şi Mercedes-Benz E-Class, fiind ales în urma unui proces în patru etape. În prima etapă au fost alese 30 de maşini, apoi au rămas 10 semifinaliste, apoi 3 finaliste, din care a fost desemnată câştigătoarea.

Acelaşi juriu a mai acordat alte trei titluri: Chevrolet Camaro a primit titlul de World Car Design of the Year 2010, depăşind finalistele Citroen C3 Picasso şi Kia Soul, Audi R8 V10 a fost declarat câştigătorul categoriei World Performance Car 2010 în faţa lui Ferrari California şi Porsche 911 GT3, iar Volkswagen Bluemotion (linia prezentă pe Golf, Passat şi Polo) a câştigat titlul de World Green Car 2010, deşi a concurat cu hibridele Honda Insight şi Toyota Prius.

Juriul este format din 59 de ziarişti specializaţi pe ţeste auto din 25 de ţări. Din cauza neînţelegerilor tipice presei auto româneşti, România nu a fost reprezentată nici anul acesta în juriu.

sursa: www.drive-test.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă