15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialVladescu are de dat bani la stat

Vladescu are de dat bani la stat

Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu este dator vandut la ministerul pe care il conduce si la bugetele asigurarilor sociale, prin cel putin una dintre firmele la care este actionar conform declaratiei sale de avere. Doua din firmele care apar in CV-ul sau figureaza pe site-ul MFP cu datorii de peste 200.000 de RON, iar cum ministrul respinge acuzatiile, sustinand ca CV-ul este vechi, ar putea fi vorba de o datorie de cel putin 68.000 RON, al firmei Boss Exim, la care ministrul recunoaste ca ar fi asociat, printr-o mentiune olografa din declaratia sa de avere pe anul 2006. Conform datelor obtinute prin accesarea la data de ieri a CV-ului sau, ministrul Sebastian Vladescu este actionar la noua firme, dintre care doua, Boss Exim Trading Group si Romanian Soft Company, figureaza cu datorii la stat. Boss Exim Trading Group datoreaza in total 84.349 RON, din care 30.127 RON drept obligatii la bugetul statului, 40.085 la asigurarile sociale, 5.423 RON la somaj si 8.714 RON la bugetul asigurarilor de sanatate. Romanian Soft Company are datorii totale de 108.398 RON, din care 72.791 RON la bugetul de stat, 22.914 RON la bugetul asigurarilor sociale, 2.804 la somaj si 9.889 RON la bugetul asigurarilor de sanatate.

Site-ul minte, ca nu-i actualizat

In declaratia de avere a ministrului Vladescu, completata pe data de 27 ianuarie 2006, la capitolul de plasamente, investitii si imprumuturi acordate, apar trei credite acordate unor societati comerciale la care este actionar, in valoare totala de 117.324 RON. Chiar daca mentiunile olografe sunt incomplete si mai greu de descifrat, numele corespund cel putin in cazul primei firme, Boss Exim Trading. Ministrul a imprumutat aceasta firma, la care spune in declaratia de avere ca este actionar, cu 68.062 RON. Celelalte doua firme imprumutate sunt PVB Euro cu 34.743 RON si Boss CE, cu 14.518 RON. Aflat ieri la Galati, pentru o intalnire cu oamenii de afaceri, Sebastian Vladescu a dat vina pe faptul ca site-ul MFP nu a fost reactualizat, ca datele sunt vechi, pentru ca nu si-a schimbat CV-ul de la numirea sa in functie, iar declaratia sa de avere nu a fost modificata in cursul anului: „Site-ul este gresit. Nu este actualizat, pentru ca eu nu mai sunt actionar de catva timp decat la o societate care nu are datorii in momentul de fata. Eu nu mai sunt asociat la ele de peste un an de zile. CV-ul este facut acum doi ani de zile. Uitati-va pe ultima mea declaratie de avere si veti vedea ca la aceste firme nu mai sunt actionar”, a declarat Vladescu.

Alte scapari

Problema este ca in declaratia de avere apare, scris de mana ministrului, la capitolul „creditari societati comerciale la care asociat”, firma „Boss Exim”, cu imprumutul de 68.062 RON, iar numele acestei firme seamana chiar foarte mult cu Boss Exim Trading Group. Ar mai fi o scapare, in mentiunea incompleta din declaratia de vedere pe 2006, in care Vladescu a scris „creditari societati comerciale la care asociat”, cuvantul ce lipseste putand fi „sunt” sau „fost” asociat. O problema ce nu ar putea fi rezolvata decat de celalalt Sebastian din MFP, Sebastian Bodu. Mai ales ca Vladescu e liberal si Bodu pedist.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă