23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialViorel Duru, somat de Mititelu sa dea licenta Universitatii Craiova

Viorel Duru, somat de Mititelu sa dea licenta Universitatii Craiova

Directorul Directiei de Licente si Afiliere din cadrul FRF, Viorel Duru, spune ca a primit multe mesaje si apeluri din partea finantatorului Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, care "l-a somat" sa acorde licenta clubului sau.

"Am primit mesaje, telefoane in care eram somat sa dau licenta. Singura persoana care a facut tot felul de acuze la adresa mea a fost Mititelu. Nu ma asteptam sa se faca afirmatii de genul "Va fi razboi civil, daca Universitatea nu isi ia licenta". Mi-a mai spus ca va veni Apocalipsa daca Universitatea e retrogradata. Acest dosar exploziv a aruncat in aer sistemul de licentiere", a spus Duru.
Oficialul FRF nu a dorit sa comenteze decizia Comisiei de Apel, care a acordat licenta Universitatii Craiova, dar a precizat motivul pentru care in prima instanta dosarul clubului din Banie a fost respins: "La 19 martie 2009, clubul a facut o divizare, prin desprindere, aparand doua entitati. Patrimoniul clubului din decembrie 2008 a fost impartit in 3 parti, iar datoriile le-au fost transferate celor doua entitati nou create. Astfel, clubul a pretins ca indeplineste conditiile financiare".

 

Duru a mentionat ca divizarea societatii comerciale este legala, dar imorala fata de celelalte cluburi din Liga I, care au optat pentru plata datoriilor, si a atras atentia ca in sezonul viitor exista riscul ca nici o echipa sa nu isi mai achite platile, dupa modelul Universitatii Craiova: "Ne asteptam ca Liga I sa devina Liga Divizarilor din Liga Litigiilor, sa avem 18 fuziuni, 18 divizari, folosind ferestrele, portile largi deschise ale legii din Romania. Daca nu se vor lua urgent masuri in cadrul Federatiei, la anul vor avea loc 18 divizari. Unele cluburi au inteles ca trebuie sa respecte regulile, CFR Cluj nu avea nici o restanta, a avut un dosar exemplar, Dinamo la fel, Rapid avea restante si le-a achitat in ultima zi. Sa dai 2,4 milioane de euro intr-o zi, nu e un lucru usor. E concurenta neloiala ceea ce a facut Craiova. Unii respecta, altii nu".

Referitor la eventuala fuziune dintre cluburile Steaua si Unirea Urziceni, Duru a spus ca intr-o astfel de situatie s-ar crea un club care nu a primit licenta. "Va pot da un exemplu recent, din Polonia, unde un club de pe locul 9 a absorbit un club de pe locul 4 si bineinteles ca UEFA a refuzat participarea acestuia in cupele europene. Daca absorbtia s-ar petrece urmand ca Urziceniul sa absoarba pe Steaua, atunci ar putea ca echipa nou formata sa participe in Liga Campionilor", a adaugat Duru.

» Initial, 14 cluburi din Liga I au primit licenta, trei nu au primit-o (Gloria Buzau, Farul si FCU Craiova), iar CS Otopeni nu a facut nicio solicitare in acest sens. La Comisia de Apel au ajuns doua cluburi dintre cele care nu au primit licenta, Craiova si Farul. In urma deciziei Comisiei de Apel, cele doua cluburi au primit licenta.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Laura Codruţa Kovesi, îngrijorată că noile prevederi adoptate de Austria ar putea împiedica anchetele Parchetului European

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, anunţă că analizează noile dispoziţii legale adoptate de Austria. Unele dintre acestea ar putea intra în contradicţie cu Regulamentul...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...
Ultima oră
Pe aceeași temă