22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialViolenţe în Libia: Crucea Roşie îşi sistează misiunea în Misrata şi Benghazi

Violenţe în Libia: Crucea Roşie îşi sistează misiunea în Misrata şi Benghazi

Comitetul Internaţional al Crucii Rosii (CICR) a anunţat duminică seara suspendarea operaţiunilor sale în Benghazi şi Misrata după un nou atac cu arme grele împotriva reprezentanţei sale în aceste două oraşe libiene, a declarat agenţiei de presă Reuters şeful misiunii CICR în Libia, Ishfaq Muhamed Khan, informează Agepres.

Misiunea Crucii Roşii la Misrata a fost supusă unui tir de artilerie pentru a cincea oară în ultimele trei luni. Niciun membru al organizaţiei nu a fost rănit sau ucis, însă clădirea a fost grav avariată, potrivit agenţiei de presă citate.

‘În aceste condiţii, ne vedem nevoiţi să anunţăm cu regret că suspendăm orice fel de activitate la Misrata şi Benghazi şi că delegaţiile Crucii Roşii se vor retrage temporar de aici’, a declarat Ishfaq Khan.

În ultimul timp, mai multe organizaţii internaţionale şi ambasade au fost atacate în Libia. La mijlocul lunii iunie, un convoi diplomatic britanic a fost ţinta unui atac la Benghazi, în care au fost răniţi agenţii de pază, reprezentanţii corpului diplomatic scăpând nevătămaţi. În aceeaşi lună, o explozie s-a produs în apropiere de Ambasada SUA din Benghazi, dar nu fără provoace victime

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă