23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialVîntu, din nou, faţă-n faţă cu procurorii

Vîntu, din nou, faţă-n faţă cu procurorii

Sorin Ovidiu Vîntu s-a reîntors luni în faţa procurorilor Parchetului General. Omul de afaceri este audiat în dosarul în care este acuzat de favorizarea infractorului, în speţă de finanţarea şederii în Indonezia a fugarului Nicolae Popa, fostul şef al Gelsor, informează Antena 3.

Potrivit Realitatea TV, Vîntu a asistat la o percheziţie informatică.

Omul de afaceri Sorin Ovidu Vîntu a refuzat să facă declaraţii reporterilor, la ieşirea din sediul Parchetului, transmite Mediafax.

 

Vîntu a stat în arest şapte zile, după ce locuinţele sale, ale şoferului său Alexandru Stoian şi omului de afaceri moldovean Octavian Ţurcan au fost percheziţionate, în 9 septembrie.

Luni, a fost convocat la Parchet şi Liviu Luca, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom, în legătură cu rezultatele percheziţiilor.

Numele lui Liviu Luca în cadrul anchetei privind fuga lui Nicolae Popa – condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a 300.000 de investitori la FNI – este legat de un transfer bancar, cont pentru care era împuternicit să opereze sindicalistul.

Vîntu a fost eliberat săptămâna trecută din arestul Poliţiei Capitalei, după ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au infirmara verdictul dat de Tribunalul Bucureşti de reţinere a acestuia pentru 29 de zile. Alături de Vîntu în acest dosar mai sunt acuzaţi omul de afaceri Octavian Ţurcan şi Alex Stoian.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă