16.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialVictorie cu "cântec"

Victorie cu „cântec”

Steaua a învins în deplasare, cu 1-0, echipa FCM Târgu Mureş, în cadrul etapei a XVI-a a Ligii I, într-un meci în care arbitrul Alexandru Tudor a arătat zece cartonaşe galbene şi patru roşii: trei gazdelor şi unul oaspeţilor.

Echipa din Ghencea a reuşit să obţină o victorie extrem de importantă în weekendul trecut la Tg. Mureş. La capătul unui meci extrem de tensionat, terminat în opt oameni de gazde şi în zece de oaspeţi, singurul gol a fost înscris tocmai de echipa care a jucat mai slab, steliştii marcând prin Marius Bilaşco (foto), în minutul 90+2. În ciuda victoriei la limită obţinută de roş-albaştri, preşedintele FC Steaua, Helmuth Duckadam, a criticat aspru jocul la care a asistat.

„A fost un meci urât, fotbal puţin, două echipe foarte nervoase. Jucătorii au fost foarte nervoşi. Cei de la FCM sunt supăraţi, vă daţi seama, au pierdut două puncte pe final, cu eliminările care au fost. A fost o neputinţă din partea noastră pe parcursul jocului, cred că avem o problemă fizică, pentru că reuşitele au fost foarte puţine. Cred că jucătorii s-au precipitat, a fost stresul fantastic, pentru că s-au gândit, şi ei, că dacă nici cu oameni în plus nu câştigă, ar fi fost dezastru. De la acest meci mi-a plăcut doar Tătăruşanu. Oricum, cred că ar trebui să răsuflăm cu toţii uşuraţi, pentru că sunt trei puncte foarte importante în economia campionatului”, a spus oficialul stelist.

Deşi se pare că mandatul său pe banca Stelei se apropie de final, Ladislau Bölöni fiind cel mai probabil succesor al său, Marius Lăcătuş şi-a lăudat jucătorii. „De mult nu am mai reuşit să obţinem o victorie în deplasare, a fost un meci greu contra unei echipe bune. Evoluţia noastră nu a fost una strălucită, dar îi felicit pe jucătorii mei pentru dăruire şi pentru sacrificiu. Din păcate, această lipsă de concentrare la finalizare ne-a făcut să suferim. Când evoluţiile nu sunt bune, pot apărea critici atât la adresa antrenorului, cât şi la adresa jucătorilor. Ei trebuie să aibă încredere în valoarea lor, un gol marcat trebuie să-ţi dea mai multă încredere”, a spus Lăcătuş, evitând să facă vreo apreciere la adresa arbitrajului.

Revoltă şi resemnare la Tg. Mureş

În schimb, mureşenii şi-au exprimat nu numai revolta împotriva arbitrului Alexandru Tudor, dar şi resemnarea în faţa  sistemului de arbitraj din Liga I. „Nu pot decât să-mi felicit jucătorii, pentru faptul că au crezut că mai pot să câştige, chiar dacă au început jocul şi nu aveau nici o şansă”, a spus după meci Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul de la FCM Tg. Mureş. „Este păcat că unii oameni strică acest joc. Arbitrul este acoperit şi va găsi toate argumentele pentru ce a făcut, dar e păcat. Ne mirăm de ce nu mai cresc jucători şi avem un campionat atât de slab, dar cauzele nu ne interesează. Este trist când pui suflet, este greu, efectiv nu mai poţi reacţiona. Noi pierdeam indiferent; se dădea 11 metri; după ce ne-a dat jucătorii afară şi a văzut că nu mai putea să mai dea unul, probabil găsea alte soluţii. Din păcate, contăm mai puţin, unii sunt aici ca să facă numărul de echipe, iar alţii ca să ia banii. Totul se face pentru bani, iar noi să fim la număr. Nu mă aştept să fie sancţionat Tudor, arbitrajul a fost bun. Se fac experimente cu anumite echipe. Nu am dovezi, doar ce se vorbeşte, ce se ştie. Mai vreau să antrenez în campionatul intern, dacă aş mai spune ceva, chiar n-am mai avea nici o şansă”, a mai declarat Sabău.

Craiova, urmărită de ghinion

U Craiova a pierdut şi la finalul săptămânii trecute, acasă, cu 1-2, în faţa Gloriei Bistriţa, patronul Universităţii, Adrian Mititelu, fiind supărat că „pur şi simplu nu a vrut să intre în poartă”. „Şi de data asta am dominat şi alţii au luat punctele. Ne pare rău, dar sunt convins că băieţii vor reuşi să aducă punctele din meciurile viitoare. Mingea nu a vrut pur şi simplu să intre în poartă”, a declarat Mititelu.

Cele mai citite

Cadouri personalizate pentru cei dragi: idei unice pentru fiecare ocazie

Pregătirea unui cadou pentru o persoană dragă poate fi o sarcină plină de emoție, dar și de provocări, mai ales în momentele în care...

Speranța în ultimele clipe: Dezbateri cruciale pentru protocoalele pacienților terminali

România este printre puținele țări din Europa care nu reglementează clar îngrijirea bolnavilor în fază terminală Ministerul Sănătății a deschis dezbaterile publice pe tema bolnavilor...

Peste jumătate dintre angajații români cred că este momentul potrivit pentru căutarea unui alt job

Un sondaj recent realizat de Gallup arată că românii sunt europenii cei mai implicați în profesia lor, cu 36% dintre aceștia afirmând că sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă