20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta, în vizită la Chişinău

Victor Ponta, în vizită la Chişinău

Premierul român, Victor Ponta, va vizita marţi Republica Moldova, a anunţat joi omologul său moldovean, Vlad Filat, care s-a arătat, totodată, foarte rezervat cu privire la situaţia politică din Romania, relatează Pro TV Chişinău.

„Regret foarte mult ceea ce se întâmplă acolo şi sper că lucrurile vor intra în normal”, a adăugat Filat.

Ponta va merge la Chişinău în condiţiile în care situaţia politică în România este foarte sensibilă. Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat, iar interimatul este asigurat de Crin Antonescu, urmând ca pe 29 iulie, românii să decidă prin referendum dacă Băsescu se mai întoarce la Cotroceni.

Plebiscitul va fi validat numai dacă la urne se vor prezenta jumătate plus unul din numărul de alegători.

Premierul Victor Ponta şi-a anunţat intenţia de a merge în R.Moldova săptămâna trecută, în discuţia pe care a avut-o cu omologul său moldovean, Vlad Filat, cu prilejul inaugurării sistemului de videoconferinţă dintre Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

El a precizat că unul dintre proiectele economice importante este interconectarea energetică dintre cele două ţări.

Ponta l-a asigurat totodată pe premierul Filat că va beneficia de sprijinul României pentru ridicarea vizelor impuse în prezent cetăţenilor moldoveni care doresc să călătorească în state membre UE.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă