26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialVictor Hanescu si Monica Niculescu, castigatorii Masters Romania

Victor Hanescu si Monica Niculescu, castigatorii Masters Romania

Victor Hanescu si Monica Niculescu sunt castigatorii editiei inaugurale a turneului de tenis Masters Romania – competitie cu premii in valoare de 600.000 de euro disputata saptamana trecuta la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Ultima zi a turneului Masters Romania – care a reunit cei mai valorosi opt jucatori si jucatoare de tenis, din Romania, din clasamentele ATP, respectiv WTA – a inceput cu finala feminina dintre Monica Niculescu – care in semifinala a invins-o cu 6-2, 6-2 pe Elena Bogdan – si Irina Begu – care a eliminat-o in penultimul act cu 6-4, 6-2 pe Simona Halep. La capatul unei partide care a durat doua ore si jumatate, Monica Niculescu, favorita numarul unu gratiei locului 47 ocupat in ierhia WTA, s-a impus cu 1-6, 6-4, 6-1 in fata adversarei sale, doar pozitia 233 WTA. Surprinzator, intalnirea a inceput in nota de dominare a Irinei Begu, care si-a adjudecat rapid cel dintai set cu un sec 6-1. Monica Niculescu si-a revenit insa la jumatatea setului secund, pe care l-a castigat cu 6-4, pentru ca in decisiv s-o "execute" pe Irina Begu cu un scurt 6-1.

 

"Ma bucur ca am demonstrat chiar in fata prietenilor si rudelor mele ca sunt numarul unu in Romania. Mi-a fost putin cam teama dupa primul set, dar mi-am spus ca trebuie sa ma adun pentru a arata ca pot mai mult. Desi Irina a jucat foarte bine, am reusit sa revin si am invins", a spus imediat dupa meci.
In finala masculina s-au intalnit cei doi titulari de simplu din ultimul meci disputat de echipa de Cupa Davis a Romaniei: Victor Hanescu – principalul favorit al turneului care in semifinala l-a invins cu 6-1, 6-4 pe Victor Ionita si Victor Crivoi – care in penultimul act a trecut cu 6-4, 6-4 de Marius Copil. Ca si in confruntarea fetelor, jucatorul mai slab cotat a inceput in forta. Crivoi a castigat primele patru game-uri consecutiv, iar Victor Hanescu, desi a recuperat din handicap, a cedat pana la urma primul set (4-6). Seturile urmatoare insa au fost dominate clar de Hanescu, care in final si-a adjudecat partida cu 4-6, 6-3, 6-3.

» Monica Niculescu si Victor Hanescu au plecat de la Polivalenta cu marile premii ale competitiei, cate o casa in Corbeanca in valoare de 245 000 de euro. Finalistii au fost recompensati cu cate o masina de teren, Irina Begu primind o Toyota RAV4, iar Victor Crivoi un Subaru. Pentru Crivoi infrangerea din ultimul act a fost "indulcita" de faptul ca isi dorea masina. "Imi place foarte mult Subaru si deja o visez", declara Victor Crivoi chiar la inceputul competitiei.

Cele mai citite

Sfidare, numele tău este Klaus

Poate că cei care și-au luat bac-ul cu o notă de peste 7,03 își vor aduce aminte că împăratul roman Caligula şi-a învestit...

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă