23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialVarşovia: 1.000 persoane au manifestat cerând ca Iisus Hristos să fie numit...

Varşovia: 1.000 persoane au manifestat cerând ca Iisus Hristos să fie numit Rege al Poloniei

Protestatarii, majoritatea persoane în vârstă, unii îmbrăcaţi în robe lungi, roşii, cu cruci albe brodate pe piept, fac parte din Mişcarea pentru suveranitatea Poloniei, o grupare care a devenit cunoscută anul trecut, pentru manifestaţiile împotriva concertului Madonnei de la Varşovia, informează Realitatea TV.

 

Scandând “Blestemaţi fie cei care îl împiedică pe Iisus să fie rege al Poloniei”, manifestanţii au mers din faţa Parlamentului, prin faţa Palatului Prezidenţial, până la catedrala Sfântul Ioan.

“Singura speranţă pentru o schimbare a situaţiei actuale din patria noastră – şi să fim eliberaţi din mâinile numeroşilor duşmani care vor să o distrugă în mod constant – şi pentru o reînviere a vieţii morale şi religioase a poporului nostru este să îl înscăunăm pe Iisus Hristos rege al Poloniei”, a explicat mişcarea într-un comunicat.

Cererea are un precedent istoric, potrivit militanţilor. Fecioara Maria a fost declarată regină a Poloniei de regele Jan Kazimierz, în urmă cu circa 350 de ani.

În 2006, 46 de parlamentari din formaţiunile Lege şi Justiţie (PiS) şi Liga Familiilor Poloneze au prezentat o moţiune camerei inferioare a Parlamentului, pentru a-l numi pe Iisus Hristos rege al ţării.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă