21.2 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialValeriu Stoica isi doreste refacerea aliantei PDL - PNL

Valeriu Stoica isi doreste refacerea aliantei PDL – PNL

Liderul PD-L Valeriu Stoica doreste refacerea aliantei cu PNL, intrucat vrea ca dreapta sa revina la matca ei prin recuperarea liberalilor, fostul presedinte PNL afirmand ca desi PD-L are o solida componenta liberala ea poate fi intarita prin apropierea de partidul pe care l-a condus candva – transmite Newsin.

"In ceea ce ma priveste, eu cred ca o alianta PD-L – PNL este in acord cu natura acestor doua partide. Mi se pare ca o alianta PNL – PSD sau PSD – PD-L este impotriva naturii", a mai argumentat vicepresedintele PD-L.

"Daca ma intrebati pe mine, nu numai ca e posibil. Eu mi-o doresc (alianta n.r.), eu doresc ca Dreapta sa revina in matca ei prin recuperarea liberalilor pentru ca PD-L este un partid cu o puternica, solida componenta liberala, dar nu este tot liberalismul la noi in PD-L si deci eu sunt constient ca un liberalism de centru, chiar cu unele nuante de centru-stanga exista, el este in PNL astazi", a mai comentat liderul democrat-liberalilor, fost presedinte al PNL. Stoica mai spune ca oamenii de la baza PNL sunt mai apropiati de PD-L decat de PSD.

Mai multi lideri PNL, de la Crin Antonescu pana la Puiu Hasotti, au argumentat ca o alianta postelectorala cu PD-L ar fi imposibila din cauza apropierii acestui partid de Traian Basescu, invocand faptul ca liberalii nu-l mai pot sustine pe acesta pentru un nou mandat de presedinte, in 2009. Nu cu mult timp in urma, Antonescu preciza ca PNL are doar doua variante dupa alegeri-guvernarea alaturi de PSD sau opozitia. Luand insa in calcul eventuale efecte negative ale unei apropieri de social-democrati in plina campanie, liberalii si-au mai nuantat insa pozitia fata de acest subiect, Crin Antonescu iesind public sa spuna ca PNL nu manifesta niciun fel de "iubire" fata de PSD.

La 6 iulie, dupa Colegiul Director al PD-L, presedintele Emil Boc declara ca partidul sau nu are in vedere o alianta pre sau postelectorala cu PSD sau cu PNL-ul condus de "oamenii lui Tariceanu", interventia sa venind dupa ce liderul PD-L Dolj Radu Berceanu nu excludea o intelegere cu social-democratii.

"PD-L nu are in vedere niciun fel de alianta pre sau postelectorala cu PSD. Nu putem avea o asemenea alianta", a sustinut liderul PD-L, Emil Boc.

Cele mai citite

Parchetul European anchetează firme private din Câmpulung. Primăria lui Lasconi, implicată

Parchetul European investighează acum unele firme private din Câmpulung pentru presupuse fraude legate de obținerea de fonduri europene. Aceste firme sunt suspectate că au...

Klaus Iohannis i-a eliberat din funcție pe procurorii Băican Adrian-Nicolae și Teodorescu Michaela-Loredana

Teodorescu Michaela a fost șefă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar Băican Adrian-Nicolaea fost procuror şef Serviciu în cadrul Direcţiei de Investigare...

Vești bune pentru fanii Linkin Park. Trupa se relansează și are o nouă solistă

Linkin Park și-a prezentat noua solistă, Emily Armstrong, cunoscută pentru activitatea sa în trupa hard rock Dead Sara, în timpul unui concert transmis online,...
Ultima oră
Pe aceeași temă