19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialValeriu Stoica isi doreste refacerea aliantei PDL - PNL

Valeriu Stoica isi doreste refacerea aliantei PDL – PNL

Liderul PD-L Valeriu Stoica doreste refacerea aliantei cu PNL, intrucat vrea ca dreapta sa revina la matca ei prin recuperarea liberalilor, fostul presedinte PNL afirmand ca desi PD-L are o solida componenta liberala ea poate fi intarita prin apropierea de partidul pe care l-a condus candva – transmite Newsin.

"In ceea ce ma priveste, eu cred ca o alianta PD-L – PNL este in acord cu natura acestor doua partide. Mi se pare ca o alianta PNL – PSD sau PSD – PD-L este impotriva naturii", a mai argumentat vicepresedintele PD-L.

"Daca ma intrebati pe mine, nu numai ca e posibil. Eu mi-o doresc (alianta n.r.), eu doresc ca Dreapta sa revina in matca ei prin recuperarea liberalilor pentru ca PD-L este un partid cu o puternica, solida componenta liberala, dar nu este tot liberalismul la noi in PD-L si deci eu sunt constient ca un liberalism de centru, chiar cu unele nuante de centru-stanga exista, el este in PNL astazi", a mai comentat liderul democrat-liberalilor, fost presedinte al PNL. Stoica mai spune ca oamenii de la baza PNL sunt mai apropiati de PD-L decat de PSD.

Mai multi lideri PNL, de la Crin Antonescu pana la Puiu Hasotti, au argumentat ca o alianta postelectorala cu PD-L ar fi imposibila din cauza apropierii acestui partid de Traian Basescu, invocand faptul ca liberalii nu-l mai pot sustine pe acesta pentru un nou mandat de presedinte, in 2009. Nu cu mult timp in urma, Antonescu preciza ca PNL are doar doua variante dupa alegeri-guvernarea alaturi de PSD sau opozitia. Luand insa in calcul eventuale efecte negative ale unei apropieri de social-democrati in plina campanie, liberalii si-au mai nuantat insa pozitia fata de acest subiect, Crin Antonescu iesind public sa spuna ca PNL nu manifesta niciun fel de "iubire" fata de PSD.

La 6 iulie, dupa Colegiul Director al PD-L, presedintele Emil Boc declara ca partidul sau nu are in vedere o alianta pre sau postelectorala cu PSD sau cu PNL-ul condus de "oamenii lui Tariceanu", interventia sa venind dupa ce liderul PD-L Dolj Radu Berceanu nu excludea o intelegere cu social-democratii.

"PD-L nu are in vedere niciun fel de alianta pre sau postelectorala cu PSD. Nu putem avea o asemenea alianta", a sustinut liderul PD-L, Emil Boc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă