14.4 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialVâlcea: 815.000 de lei de la Guvern, pentru refacerea drumurilor și podurilor...

Vâlcea: 815.000 de lei de la Guvern, pentru refacerea drumurilor și podurilor la Vaideeni

Comuna Vaideeni, lovită de inundații la începutul lunii august, a primit 815.000 de lei, fonduri guvernamentale, pentru repararea stricăciunilor produse de ape, a declarat, pentru Agerpres, șeful CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Citește și: Primele donații din Capitală au ajuns la sinistrații de la Vaideeni

"Comunei Vaideeni i-au fost alocate 815.000 lei cu destinația specială de refacere a drumurilor de interes local din satele Afânata și Valea Seacă. Alți 540.000 lei vor acoperi cheltuielile pentru refacerea podurilor compromise de viituri în comunele Pietrari, Frâncești, Costești și Lădești. Sunt, de asemenea, avute în vedere asigurări de fonduri pentru repararea și repunerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu apă, de canalizare și epurare care au avut de suferit din cauza inundațiilor", a precizat Ion Cîlea.

Citește și: Locuințe modulare pentru sinistrați, instalate la Vaideeni

"Trei intervenții de acest fel vom putea să le efectuăm pe DJ 677 A, Crețeni — Pesceana — Șirineasa, tot trei intervenții le avem de executat pe DJ 658, Gura Văii — Muereasca — Mânăstirea Frăsinei. Pe lista aprobată de Guvern apar, cum spuneam, toate drumurile județene afectate de calamități care traversează comunele Cernișoara, Roești, Glăvile, Lădești, Roești, Frâncești, Tomșani, Berislăvești, Perișani, Stoenești etc. Suma cu destinație specială pentru reabilitarea drumurilor pe care Guvernul ne-a asigurat-o deja depășește 100 de miliarde de lei vechi', a mai spus șeful CJ Vâlcea.

În urmă cu două săptămâni, județul Vâlcea a fost afectat de precipitații, cele mai afectate fiind localitățile din vest și nord — Vaideeni, respectiv Mălaia — unde râurile Luncavăț și Lotru au produs viituri care au inundat zeci de gospodării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă