16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialVacanta "nationala" pentru politicienii italieni

Vacanta „nationala” pentru politicienii italieni

Destinatiile exotice nu mai sunt la moda printre politicienii italieni, care prefera sa isi petreaca vacanta in tara.

Insulele Eolie si Toscana sunt pe primele locuri in topul preferintelor, dar si Sardinia ramane in voga, premierul Italiei, Silvio Berlusconi, avand aici resedinta de vara, la Villa Certosa din Porto Rotondo, unde a avut invitati sefi de stat si de guvern. Berlusconi ar putea profita de vacanta si pentru a-i face o scurta vizita fiicei sale, in Provenza, nefiind exclusa o inspectie la Napoli, pentru verificarea modului in care decurge operatiunea impotriva gunoaielor.
Tot in Sardinia isi va petrece o parte din vacanta si seful statului, presedintele Giorgio Napolitano, care va merge si la proprietatile prezidentiale de la Castel Porziano. Presedintele Camerei Deputatilor, Gianfranco Fini, a inchiriat o casa in sudul Toscanei, impreuna cu prietena sa si cu fetita lor de 8 luni.

Dintre politicienii importanti, doar presedintele Senatului, Renato Schifani, va pleca in strainatate, intr-un tur in ambarcatiune in Grecia, cu prietenii, urmat de un pelerinaj in Tara Sfanta, chiar inaintea redeschiderii sesiunii parlamentare. Dar si pentru el vacanta va incepe in Italia, in Insulele Eolie.
Unii dintre politicienii italieni au facut publice si lecturile de vacanta. Mara Carfagna, ministrul pentru sanse egale, prefera romanele clasice, cum ar fi "Mos Goriot" de Balzac, in timp ce Renato Schifani va lua cu el ultimul roman al Orianei Fallaci, "Un cappello pieno di ciliege" (O palarie plina de cirese).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă