35 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE Uli Hoeness, preşedintele Bayern Munchen, condamnat la trei ani şi jumătate...

UPDATE Uli Hoeness, preşedintele Bayern Munchen, condamnat la trei ani şi jumătate cu executare

UPDATE: Cazul Honess a luat sfârşit, preşedintele Bayern Munchen fiind condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fraude fiscale. El a fost acuzat, într-un dosar deschis anul trecut, că a eludat fiscul german cu peste 27 milioane euro.

Uli Honess, preşedintele campioanei germane şi a Europei dar şi cel mai puternic om din Bundesliga, a primit o pedeapsă cu executare, deşi spera ca tribunalul din Munchen să-i dea cu suspendare, având în vedere că s-a autodenunţat. Aceasta este o practică tot mai frecvent întâlnită la evazioniştii germani care, în schimbul autodenunţului, primesc pedepse înjumătăţite sau chiar scapă de închisoare.

Totuşi în cazul lui Hoeness infracţiunile au fost mult prea grave, suma datorată crescând de la o zi la alta, pe parcursul procesului început luni şi încheiat după patru zile. Nici relaţia apropiată pe care o are cu Angela Merkel nu pare să fi influenţat actul justiţiei.

Iniţial procurorii ceruseră peste cinci ani de închisoare cu executare, însă verdictul a fost ceva mai blând. Pedeapsa maximă pe care o risca era de 10 ani de închisoare.

Cap al clubului german Bayern Munchen, pe care îl conduce cu succes încă din 1979, mai întâi fiind manager, apoi fiind ales preşedinte, el este foarte popular printre fanii echipei. Majoritatea membrilor Bayern (fanii cu drept de vot) îl consideră în continuare cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte, chiar şi în urma dosarului penal, potrivit unui sondaj de opinie.

În vârstă de 61 de ani, Hoeness, a fost pus sub acuzare pe 30 iulie 2013.

Uli Hoeness, preşedintele Bayern Munchen, inculpat într-un proces de evaziune fiscală, ar putea primi cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare. Aceasta este pedeapsa cerută procurorii din Munchen, urmând ca verdictul să fie dat până la finalul acestei săptămâni.

Parchetul din Munchen a cerut ca pedeapsa pentru faptele lui Honess, acuzat că a înşelat fiscul german, să fie de cinci ani şi jumătate cu executare, potrivit thelocal.de.

Dilema justiţiei în acest moment este dacă autodenunţarea lui Honess poate fi încadrată pentru o reducere a pedepsei sau nu. Hoeness, acuzat iniţial de fraudarea a 3,5 milioane euro, taxe pe care nu le-a plătit fiscului, a adus dovezi care demonstrau că are de plătit de fapt 18,5 milioane euro. Însă autodenunţarea celui mai puternic om din Budesliga nu a fost suficientă, procurorii dovedind ulterior că suma ar fi chiar mai mare de atât, ceea ce a recunoscut şi Honess în cea de a doua zi a procesului.

Verdictul este aşteptat la finalul acestei săptămâni.

Uli Hoeness, preşedintele Bayern Munchen, inculpat într-un proces de evaziune fiscală, care a început luni, este acuzat de fiscul german că ar fi ascuns unele documente şi că sumă pe care o datorează statului este chiar mai mare decât cea vehiculată până acum, 18,5 milioane euro.

Un inspector al administraţiei fiscale din Rosenheim (Bavaria) îl acuză pe Hoeness că a întârziat cu aproape un an transmiterea unor documente extrem de importante cu privire la cazul său către instituţiile fiscale germane, conform AFP.

Documentele au produs un şoc, luni, în prima zi a procesului, Honess dezvăluind faptul că de fapt datorează fiscului 18,5 milioane euro şi nu doar 3,5, suma pentru care a fost adus în faţa justiţiei. Deşi Hoeness spera ca gestul său de sinceritate să îi aducă o reducere a pedepsei i-a creat probleme deocamdată.

Documentele sunt create în PDF la începutu lui 2013, însă ele au fost prezentate anchetatorilor abia în luna februarie a acestui an. În plus anchetatorii estimează că frauda ar putea fi chiar mai mare de 18,5 milioane euro, suma vehiculată fiind de 23,7 milioane, potrivit guardian.co.uk.

Verdictul ar putea fi dat la finalul acestei săptămâni.

Cutremur la Bayern Munchen: Numărul unu din Budensliga poate face închisoare

Uli Hoeness, preşedintele Bayern Munchen, este inculpat într-un proces de evaziune fiscală, care a început azi. Acuzat că ar fi eludat fiscul german cu 18,5 milioane euro, Hoeness ar putea primi până la 10 ani de închisoare, verdictul urmând să fie dat la finalul acestei săptămâni.

Hoeness, 61 de ani, a cărui întreagă carieră este legată de campioana Germaniei şi a Europei, ar putea ajunge după gratii în urma unuia dintre cele mai mediatizate procese din ultimul deceniu, din fotbalul german. Hoeness ar fi ascuns 3,5 milioane euro de ochii fiscului german în investiţii la bursă. La aceşti bani se mai adaugă alte 15 milioane euro, care nu au fost plătite statului în perioada 2003 – 2009, potrivit dw.de

Hoeness şi-a recunoscut vinovăţia dezvăluind un cont ascuns din Elveţia, în speranţa că va obţine clemenţă din partea justiţiei. “Am eludat fiscul. Am crezut că voi putea evita procesul dacă mă autodenunţ. Acum vreau să clarific totul.” El a spus că şi-a rezolvat problemele care intrat în atenţia justiţiei. Totuşi autodenunţul său a venit mult prea târziu, abia la începutul lui 2013. 

O practică a justiţiei germane este reducerea pedepsei pentru evazioniştii care se autodenunţă, anul trecut numărul acestora urcând la 25.000 persoane, de trei ori mai mult decât în 2012.

În cazul lui Hoeness presa germană speculează că justiţia vrea să dea un exemplu, astfel că preşedintele lui Bayern ar putea face mulţi ani de puşcărie.

Nici măcar prietenia sa cu Angela Merkel nu l-ar putea ajuta prea mult, cancelarul german declarându-se foarte dezamăgită de Uli Hoeness.

Similarităţi cu “Dosarul” lui Gică Popescu

Hoeness este unul dintre oamenii cheie ai succesului clubului german în ultimele decenii. El a fost manager al clubului începând din 1979, la nici 30 de ani, când în urma unei accidentări a fost nevoit să se lase de fotbal. După 30 de ani, în 2009, a fost ales preşedinte al clubului.

Hoeness este cel mai puternic om din Budensliga, iar o posibilă condamnare a sa ar cutremura fotbalul german. Cazul este oarecum asemănător cu cel al lui Gică Popescu, care la fel ca şi germanul, legendă a fotbalului, a fost nevoit să răspundă în faţa justiţiei.

Cu Hoeness manager Bayern a ajuns în 2009 la o cifră de afaceri de circa 450 milioane euro, clubul german fiind condus pe principiul unei afaceri reale, spre deosebire de celelalte mari cluburi europene care sunt de finanţate, de multe ori în pierdere, de către oameni bogaţi sau comunităţi locale. Clubul Bayern Munchen este deţinut în proporţie majoritară, 81,8%, de către cei circa 220.000 membri. Restul procentelor sunt deţinute de companiile Adidas şi Audi.

 

 

Cele mai citite

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...

Legi importante în Sănătate și Agricultură, promulgate de Iohannis. Continuă pensionările de magistrați

Președintele Klaus Iohannis promulgat legi importante în domeniile Sănătate și Agricultură și a continuat seria de eliberare din funcție a unor magistrați. Potrivit unui comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă