24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE: FRF le-a ridicat licenţa fraţilor Becali. Nu vor mai impresaria jucători

UPDATE: FRF le-a ridicat licenţa fraţilor Becali. Nu vor mai impresaria jucători

UPDATE: Fraţii Victor şi Ioan Becali au pierdut licenţa de agenţi de jucători, în urma condamnărilor primite în Dosarul Transferurilor. FRF le-a retras azi licenţele şi anunţă că va organiza un concurs pentru obţinerea licenţei de către alte persoane, conform Mediafax.

“Comisia pentru Agenţi de Jucători a FRF ia act de condamnarea privativă de libertate a domnilor Victor Becali şi Ioan Becali, hotărâre pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti la data de 4 martie 2014, în dosarul 3133/3/2009. Astfel, constatând că, în urma hotărârii anterior amintite, domnii Victor Becali şi Ioan Becali nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 6, alin 1. din Regulamentul Agenţilor de Jucători, Comisia, în temeiul art. 14 şi art. 15 din acelaşi Regulament, dispune retragerea licenţei de agent de jucători începând din 10 martie 2014. Se constată suspendarea de drept a licenţelor din data de 4 martie 2014. Decizia Comisiei poate fi atacată cu recurs la Comisia de Recurs a FRF”, se arată în comunicatul FRF.

Examenul pentru obţinerea licenţei de agent de jucători va avea loc pe 3 aprilie, de la ora 10.00. Înscrierile candidaţilor se pot face până la 19 martie, ora 17.00.

Fraţii Becali nu vor mai avea dreptul de a impresaria jucători, în urma condamnărilor din Dosarul Transferurilor. Viorel Duru, directorul departamentului licenţiere din cadrul FRF, că în astfel de cazuri regulamentul FRF interzice acordarea licenţei pentru agenţii de jucători, conform.

“Fiecare agent de jucători trebuie să îndeplinească nişte condiţi prealabile pentru a obţine licenţa. Una dintre condiţii este să aibă cazierul curat, să nu aibă condamnări penale. E clar că un condamnat penal nu mai poate desfăsfăşura această activitate. E vorba de articolul 6 din regulamentul agenţilor de jucători, referitor la condiţiile de obţinere a licenţei, în care se spune că solicinantul trebuie să formuleze o cerere la FRF pentru a obţine licenţa, solicitantul trebuie să aibă o reputaţie impecabilă şi se consideră că are o reputaţie impecabilă dacă nu a fost condamnat niciodată pentru infracţiuni financiare sau infracţiuni săvârşite cu violenţă”, a declarat Duru.

La 7 martie, la trei zile după decizia Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul transferurilor, Federaţia Română de Fotbal a actualizat lista cu agenţii de jucători licenţiaţi de FRF, de pe care a fost scos Victor Becali.

Contractele jucătorilor reprezentaţi de Victor Becali vor fi preluate de către italianul Pietro Chiodi, care deţine licenţa din partea FRF.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, marţi, la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor.

Astfel, fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a primit trei ani şi opt luni, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica – trei ani şi şase luni, fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, şi fostul impresar Ioan Becali – câte şase ani şi patru luni, impresarul Victor Becali – patru ani şi opt luni, fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu – trei ani şi patru luni, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal – trei ani, o lună şi zece zile, iar fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu – trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Cele mai citite

În ultima săptămână, s-au înregistrat peste 580 de cazuri noi de rujeolă

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 580 de cazuri noi de rujeolă, total a ajuns...

Macron i-a cerut lui Netanyahu să nu declanșeze noi operațiuni în Gaza

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, i-a cerut, în cadrul unei convorbiri telefonice, premierului israelian Benjamin Netanyahu să nu iniţieze o "nouă operaţiune" în apropiere de...

Până în septembrie, restricții de coșmar în București, cu trafic sufocant

METROREX anunță restricții de circulație, programate să intre în vigoare de pe 6 iulie până pe 7 septembrie. Măsura restricționării traficului este impusă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă