11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialUn subofiţer a decedat în urma unui accident produs la Poligonul Cincu

Un subofiţer a decedat în urma unui accident produs la Poligonul Cincu

Sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri din Turda, a decedat, sâmbătă, în urma producerii unui accident în Poligonul Cincu, judeţul Braşov, informează Mediafax.

“Subofiţerul era mecanic conductor şi participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. La finalul exerciţiului, în jurul orei 13.45, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă de la acea lovitură de manevră. Subofiţerului i-au fost acordate imediat primele îngrijiri de către medici militari şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, cu un elicopter IAR-330 Puma echipat MEDEVAC, aparţinând Serviciului Medical Militar de Urgenţă (SMMU). Cu toate eforturile depuse de medici, militarul a decedat în jurul orei 15.00”, se arată într-un comunicat al MApN.

Sergentul Gavril Nicorici avea 26 de ani şi nu era căsătorit.

“A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitate numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurările producerii evenimentului. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi sunt alături de familia îndurerată”, se arată în comunicat.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă