33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUn pusti ieşean lasă milioane de italieni muţi de uimire

Un pusti ieşean lasă milioane de italieni muţi de uimire

Stefan Atirgovitoae, elev in clasa a V-a la “Bancila”, este primul copil roman care cistiga finala emisiunii “Ti lascio una canzone”, cel mai popular “talent show” din Italia.

Stefan Atirgovitoae, elev in clasa a V-a la Colegiul de Arta „Octav Bancila”, este primul copil roman care cistiga finala emisiunii-concurs „Ti lascio una canzone”, cel mai popular „talent show” din Italia.

Trofeul celei de a V-a editii „Ti lascio una canzone” i-a fost acordat micului star muzical deoarece s-a clasat pe primul loc in urma procesului de televoting. Finala emisiunii a fost urmarita simbata seara pe canalul italian Rai 1 de peste 5 milioane de telespectatori, iar Stefan a fost in preferintele a 53% dintre cei care au votat.

„A cintat piesa «Profeta non sarò» din repertoriul lui Demis Roussos si a reusit sa ajunga cu interpretarea lui sensibila la inimile publicului din Italia. Astfel a cucerit Trofeul «Ti lascio una canzone», care ajunge pentru prima data in Romania! El a obtinut de la prima sa aparitie in emisiune premiul juriului de specialitate pentru cea mai buna interpretare! Pentru acest concurs, Stefan s-a pregatit vocal cu Mirela Fugaru. Fiind elevul maestrului Cornel Fugaru, dupa tragica sa disparitie l-a preluat sotia acestuia. Coregrafic, s-a pregatit cu doamna profesoara Ligia Delia Grozdan de la Facultatea de Arte din Iasi. Datorita rezultatelor obtinute in anii trecuti, Stefan a fost sustinut de la inceputul anului prin bursa «BCR Sperante», care ii asigura finantarea pentru toata pregatirea muzicala si deplasari”, a explicat Florin Atirgovitoae, tatal lui Stefan.

Talentatul pusti care a cucerit cu vocea lui Italia se va intoarce in tara impreuna cu mama lui pe 4 decembrie. Profesorii de la colegiul unde studiaza il asteapta cu nerabdare sa revina la ore, ca sa-l felicite personal pentru marea lui reusita. „Stefan e un copil care face o imagine extraordinara artei din Romania si punctual colegiului nostru. A depus un efort foarte mare pentru virsta lui, – pentru a ajunge aici si-a sacrificat o parte din copilarie -, dar iata ca a meritat. In ultima perioada, a venit la scoala atit cit a putut, – tatal lui ne-a spus care este programul lui pina in decembrie si noi am inteles – , insa ii acordam toata clementa intrucit a cistigat un trofeu si pentru ca face onoare scolii in care invata. Nu e nici un fel de problema ca lipseste, deoarece e un copil foarte inteligent si recupereaza repede. Il asteptam cu nerabdare sa revina la scoala”, a spus Dana Barnea, director al Colegiului „Bancila”.

Performanta cu care Stefan i-a facut pe italieni sa exclame „bravissimo!” sau „d’avvero straordinario!” vine in completarea alteia obtinute in Italia tot in acest an. In luna aprilie, talentatul interpret a cistigat trofeul Festivalului International de Muzica Usoara „Sanremo Junior”.

La editia precedenta a emisiunii-concurs „Ti lascio una canzone”, un alt talent muzical din Iasi, Madalina Lefter (clasa a VIII-a, Colegiul „C. Negruzzi), a fost foarte aproape de cistigarea marelui trofeu. Adolescenta a obtinut premiul juriului de specialitate si ulterior un contract de colaborare cu postul de televiziune Rai Uno, datorita caruia a avut prilejul sa cinte impreuna cu vedete internationale precum Olivia Newton-John sau Anastacia.

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă