Vizitatorii pot admira piesele ornamentale care au fost restaurate. Diferența de nivel a terenului a făcut posibilă și construirea unei săli de expoziții și conferințe sub terasa de la nivelul șoselei, iar în prezent spațiul găzduiește expoziția retrospectivă a pictorului Dumitru Icodin. Tot aici, până pe 30 iulie, poate fi vizitată și expoziția „Fraţii Minovici – pionierat medical şi univers spiritual”. Realizată în colaborare cu Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, aceasta cuprinde exponate din muzeul didactic de anatomie patologică al INML, precum colecția de tatuaje umane realizată de Mina și Nicolae Minovici încă din secolul al XIX-lea.
După închiderea expoziției dedicate fraților Minovici, muzeul va intra în amenajare, până în luna octombrie 2017. Multe dintre obiectele colecției au fost restaurate pentru a fi expuse publicului larg în același proiect expozițional gândit de donatorul lor în urmă cu mai bine de o sută de ani.
Trei spaţii redeschise
Muzeul de artă populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici“ va pune la dispoziția publicului colecțiile sale în două etape. Începând cu luna octombrie, în prima etapă, se redeschid trei spații de la etajul clădirii: biserica, dormitorul doctorului și sufrageria vilei. Separat, la parterul vilei, va fi deschis un spațiu expozițional modern dedicat costumului popular românesc, cu accent pe diversitatea cromatică și simbolică a iei românești. În 2018, vor fi deschise publicului și celelalte două spații de la etaj, salonul și camera miresei, după restaurarea pieselor de patrimoniu destinate acestor două spații expoziționale.
Până în luna octombrie însă, Muzeul „Nicolae Minovici“ ne invită în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 10.00 și 18.00, nu numai să vizităm expozițiile prezente, dar să ne și bucurăm de frumoasa grădină cu o carte în mână.