21.1 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăSpecialUn nou studiu indica 3.000 de exemplare

Un nou studiu indica 3.000 de exemplare

Cercetatori britanici si chinezi au descoperit ca numarul ursilor panda este de doua ori mai mare decat se credea, mai precis 3.000 de exemplare, fapt imbucurator pentru supravietuirea speciei, a transmis MIGnews.
Pana in prezent se credea ca in rezervatiile muntoase ale Chinei traiesc circa 1.500 de ursi panda, dar o noua numaratoare, realizata de echipa profesorilor Michael Bruford, de la Scoala de biologie stiintifica din Cardiff (Tara Galilor), si Fuwen Wei, de la Institutul de zoologie al Academiei chineze de stiinte, a aratat ca numarul lor este de doua ori mai mare – aproximativ 3.000 de exemplare. „Este uimitor si emotionant”, spune profesorul Bruford, in opinia caruia „populatia ramane totusi extrem de redusa”.
Numararea ursilor panda este foarte complicata, deoarece acestia traiesc in desisuri de netrecut. Guvernul chinez a incercat timp de trei ani sa stabileasca numarul exemplarelor din aceasta specie de animale, dar rezultatele au fost numai in parte corecte. Ultimele numaratori s-au efectuat prin examinarea ADN-ului din excrementele acestora, intr-o rezervatie de 15 km patrati. S-a constatat ca numarul simpaticelor vietuitoare era 66, nu 27, cat se stabilise prin metode traditionale. Cercetatorii sunt de parere ca numarul ursilor panda ar putea fi subestimat in aceeasi masura si in alte rezervatii.
Pana in prezent se estima ca in China traiesc in libertate 1.596 de ursi panda.

Cele mai citite

Campanie electorală tensionată în Franța

Mobilizări masive ale polițiștilor francezi Duminică, 7 iulie 2024, va avea loc turul doi al parlamentarelor în Franța. Extrema dreaptă este încrezătoare că victoria alegerilor...

Macron s-a umflat prea tare la categoria Cocoș galic și își dă cu stânga-n extrema dreaptă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, care și-a umflat mușchii la categoria Cocoș galic, pentru a-l impresiona pe liderul de la Kremlin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă