23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialUn bebeluș s-a născut mort la un spital. Mama NU a fost...

Un bebeluș s-a născut mort la un spital. Mama NU a fost asistată de medic

Un bebeluş a murit la naştere, în condiţii suspecte, la Spitalul Bârlad, fără ca vreun medic să asiste la travaliu, relatează MediafaxConducerea unităţii a declanșat o anchetă internă, în timp ce familia mamei copilului a spus că va depune plângere la Poliţie şi Colegiul Medicilor.

Astfel, conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad a declanşat o anchetă internă, după ce un bebeluș a murit imediat după naștere, în condiţiile în care la travaliu nu a asistat niciun medic specialist, naşterea având loc doar în prezenţa a două asistente. 

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale bârlădene, mama nou-născutului, o tânără de 26 de ani, din localitatea vasluiană Iana, aflată la a treia naştere naturală, a fost internată în spital în 6 iulie, cu fals travaliu. În consecinţă, medicii au decis să o ţină sub supraveghere medicală până la naştere, ceea ce, de altfel, s-a şi întâmplat.

În cursul dimineţii de 14 iulie, în jurul orei 3.00, tinerei i s-a declanşat travaliul, motiv pentru care a fost mutată de către asistente din salonul unde era internată în sala de naşteri. Totodată, asistentele i-au anunţat pe medicii de gardă de la Obstetrică şi Nou-Născuţi pentru a veni în sala de naşteri, însă aceştia au ajuns acolo, aşa după cum susţine conducerea Spitalului Bârlad, după ce copilul fusese deja născut.

“Medicii neonatolog şi obstetrician au ajuns în sala de naşteri în momentul în care fătul era deja expulzat. Nou-născutul era fără respiraţie şi bătăi ale inimii, fiindu-i efectuate manevrele de resuscitare, însă fără răspuns. Deocamdată, nu-mi sunt clare reperele orare, însă analizăm cazul, acesta fiind şi motivul pentru care am declanşat ancheta internă. Practic, din camera de gardă unde se află medicul şi până la sala de naşteri se face un minut, iar naşterea a durat câteva minute”, a declarat, miercuri, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Unitatea medicală bârlădeană a dispus efectuarea autopsiei nou-născutului, fiind vorba despre o moarte suspectă în acest caz.

De asemenea, rudele mamei copilului au anunţat că vor face plângere la Poliţie şi Colegiul Medicilor Vaslui pentru a fi trase la răspundere persoanele care s-ar face vinovate de moartea bebeluşului.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă