37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecial"U" Cluj va avea muzeu pe Cluj Arena

„U” Cluj va avea muzeu pe Cluj Arena

Egalul din derby-ul local cu CFR Cluj, 1-1, le-a dat aripi oficialilor Universităţii Cluj, care s-au gândit că nu le va strica să aibă un muzeu al clubului. Ideea va fi pusă în practică la toamnă, după darea în folosinţă a noului stadion şi, pentru că istoria nu este de partea Universităţii, muzeul va fi umplut şi cu ajutorul unor materiale care ar trebui donate de către suporteri. În istoria de 91 de ani a echipei „studenţeşti”, un singur trofeu a poposit în vitrina clubului, Cupa României din 1965, astfel că muzeul va fi umplut prin diferite tricouri, mingi sau obiecte care au legătură cu istoria alb-negrilor.

Muzeul se deschide în septembrie

„Universitatea Cluj strânge materiale pentru amenajarea unui muzeu al clubului în incinta stadionului care se construieşte pe amplasamentul fostului „Moina”. Aşadar, dacă doriţi să contribuiţi la deschiderea muzeului şi dacă aveţi fotografii, documente, echipament sportiv sau alte obiecte ce ţin de istoria lui „U”, de epocă, le puteţi trimite la adresa clubului nostru”, se arată în comunicatul clubului adresat tuturor susţinătorilor celei mai iubite echipe din Cluj. Muzeul va fi deschis în luna septembrie, atunci când viitorul stadion al judeţului, Cluj Arena, va fi inaugurat oficial. Arena ar trebui să fie terminată până în data de 15 august, după care va fi amenajată zona din exteriorul ei. Stadionul pe care va evolua „U” Cluj va fi din categoria „Elite” şi va avea 30.001 locuri.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă