23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTuberculoză, depistată la o femeie de serviciu a Liceului “Marin Preda” din...

Tuberculoză, depistată la o femeie de serviciu a Liceului “Marin Preda” din București. Elevii și profesorii sunt testați pentru bacilul Koch

Elevii și profesorii Liceului “Marin Preda” din București sunt testați de turberculoză, după ce boala a fost confirmată la o femeie de serviciu a unității de învățământ, potrivit News.ro.

Până acum au fost testați 216 elevi de la clasa zero și clasa întâi, din totalul de 1.410 elevi ai liceului.

La doi dintre elevi a fost semnalat bacilul Koch, fără a fi, însă, contagioși, a precizat Cristina Pelin, directorul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB).

 „Toţi elevii şi profesorii Liceului «Marin Preda» fac IDR, analiza care pune în evidenţă prezenţa bacilului Koch, care provoacă tuberculoză, după ce la o femeie de serviciu a fost confirmată maladia”, a explicat inspectorul general şcolar al Municipiului Bucureşti, Florian Lixandru.

„Au fost testaţi 216 copii, iar 80 la sută din personalul Liceului a fost testat radiologic”, a spus Cristina Pelin, care a precizat că boala nu a fost descoperită la niciun cadru didactic.

Pelin a menţionat că la doi copii a fost semnalată prezenţa bacilului Koch, ei primind tratamentul necesar, chiar dacă nu sunt contagioşi.

Cristina Pelin a mai spus că femeia de serviciu bolnavă de tuberculoză nu a venit în contact cu copiii, deoarece ea făcea curăţenie întotdeauna după plecarea lor de la şcoală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă