13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialTraistariu, cel mai bun punctaj al Romaniei

Traistariu, cel mai bun punctaj al Romaniei

Finala concursului Eurovision, desfasurata sambata seara la Atena, a adus foarte multe surprize… Daca unii concurenti au preferat sa cante country, altii a capella sau twist, au fost si concurenti penibili, precum cei ai Lituaniei, care au interpretat piesa intitulata clar: „Noi suntem castigatorii Eurovision 2006”, piesa ale carei versuri indemnau publicul: „Votati-ne!”. Cei mai curajosi s-au dovedit a fi finlandezii, care au trimis in concurs o trupa hard rock, Lordi.
Desi la inceput toata lumea se intreba ce cauta monstrii din Finlanda pe scena de la Eurovision (chiar si ei intrebandu-se acest lucru), in final au plecat acasa cu trofeul. Piesa „Hard Rock Hallelujah” a fost votata in numar mare de public (292 de puncte), care a optat pentru ceva nou. Mai mult, aparitia infricosatoare a celor de la Lordi, veniti parca din iad, nu a inspaimantat, ci, din contra, a atras simpatia milioanelor de privitori. Nu stim daca a fost votata muzica lor sau curajul de a aduce ceva nou la un astfel de concurs.
Reprezentantul nostru, Mihai Traistariu, intr-o forma de zile mari, a adus Romaniei cel mai mare punctaj obtinut pana acum la aceasta competitie – 172 de puncte. Astfel, Romania s-a clasat pe locul al patrulea, dupa Finlanda, Rusia si Bosnia&Hertegovina, devansand Suedia, considerata una dintre favorite. Romania a primit punctaj maxim de la Moldova si Spania, cate 10 puncte de la Israel, Malta si Cipru, dar nu a primit nici un punct de la Monaco si Olanda.

Anna Vissi vrea duet cu Mihai

Mihai a reusit ceea ce-si propusese inca de la plecarea din tara: sa se claseze in primii patru. ,,Sunt fericit ca am reusit sa mentin Romania in topul celor mai bune tari de la Eurovision si sa aduc, totodata, cel mai bun punctaj din istoria participarii noastre la acest concurs. Am crezut si cred in continuare in piesa „Tornero”, iar acum sunt mai sigur ca niciodata ca va avea succes, oriunde in Europa. Am deja antamate concerte in Grecia si la Stockholm. Am reusit sa iau puncte de la tari care niciodata nu au punctat prestatiile reprezentantilor nostri. Sunt foarte, foarte fericit! Cat despre castigatori, acest lucru este o surpriza nu numai pentru mine, ci pentru toti cei care urmaresc Eurovisionul de ani de zile. O trupa rock sa castige… Este o optiune stranie pentru publicul care gusta acest gen de show”, a declarat Mihai imediat dupa concurs. Mihai si dansatorii din Big Bounce au facut un adevarat spectacol pe scena de la Atena, ridicand mii de oameni in picioare, care cantau piesa „Tornero”. Dupa concurs, Anna Vissi, reprezentanta Greciei, i-a spus lui Mihai ca propunerea ei de a face impreuna un duet ramane valabila.

Tinerii romani au votat pentru Lordi

Iata cateva dintre parerile tinerilor din Romania gasite pe site-ul Eurovisionului, imediat dupa incheierea concursului:
– „A fost tare, singura editie a Eurovisionului la care m-am uitat si eu! Cei de la Lordi au fost intr-adevar cei mai buni. A fost singura melodie mai normala de acolo si singurii care au cantat la toate instrumentele, nu au venit cu o melodie cantata pe calculator.”
– „Eu una i-am votat, desi nu prea obisnuiesc asta. Cu cat mai mult metal, cu atat mai bine.”
– „Intre toti ratatii/ratatele care au urcat pe scena, Lordi a fost ceva deosebit. A tinut sa participe la Eurovision ca o gluma la adresa concursului si a muzicii care se canta de regula pe acolo. Faptul ca au ajuns insa in finala arata ca, pe de o parte, oamenii chiar stiu cum sa compuna piese bune, iar pe de alta parte ca publicul nu este chiar atat de incuiat la minte pe cat am putea crede. La noi o asemenea formatie ar fi fost pur si simplu desfiintata pentru simplul motiv ca este diferita.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă