Investiţia va permite companiei să intre pe piaţa consumabilelor medicale, întreaga producţie fiind destinată exportului, a declarat luni la Timişoara Bill Flaherty, preşedintele Flextronics Medical.
Pentru a putea pătrunde pe această piaţă firma şi-a modernizat zona de productie şi a creat două „camere curate” (spaţii purificate, în care densitatea particulelor străine în aer este extrem de mică) cu o suprafaţă de 1.300 de metri pătraţi. „Flextronics deţine cea mai mare unitate de producţie de dispozitive medicale şi de consumabile medicale din Europa de Est”, a spus Bill Flaherty. În noua secţie se vor pruduce seturi perfuzabile, benzi gastrice, seturi de tuburi pentru drenaj şi investigaţii medicale. Totodată, vor fi oferite servicii de reparare a echipamente medicale.
De la telefoane mobile la monitorizarea cardiacă
Principiul afacerii derulate de Flextronics este fabricarea echipamentelor electronice cu nivel înalt tehnologic la solicitarea diferitor clienţi şi pe baza proiectelor acestora. De aceea conţinutul producţiei fluctuează în funcţie de cererea de echipamente de pe piaţă. Dacă în 2003 fabrica producea ansambluri pentru telefonia mobilă, după migrarea acestei producţii spre Asia, Flextronics s-a profilat pe aparatură de înaltă tehnologie, al cărei preţ ridicat limitează la minim dezavantajul costurilor de producţie mai ridicate din România, cauzate de salarii mai mari faţă de ţările din sud-estul Asiei. „Am început să fabricăm în 2003 primele subansamble – plăci şi componente electronice pentru monitorizarea cardiacă. Acum, prin investiţia făcută, vom produce echipamente medicale de unică folosinţă precum sonde, kituri medicale, catetere, precum şi echipamente medicale de unică folosinţă cu elemente electronice integrate”, a declarat Angela Porumb, medical segment manager la fabrica din Timişoara. Unitatea pentru produse medicale are o capacitate de fabricaţie de 200 de produse – subansamble de monitorizare a pacientului şi soluţii de viaţă asistate. Flextronics Timişoara a început să producă în 1998. Compania comercializează produse dedicate pieţelor medicală, auto, industrială, telecomunicaţii şi IT. In România, compania are 2.600 de angajaţi şi se află în topul primilor 20 de mari exportatori pe plan local. Potrivit Ministerului de Finanţe, în 2010 Flextronics Romania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 205 milioane lei.