21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTermoizolare eficienta cu grafitatul Austrotherm

Termoizolare eficienta cu grafitatul Austrotherm

Constructiile neizolate din punct de vedere termic inregistreaza 67% din pierderile de caldura la nivelul peretilor, acoperisului si subsolului, determinand costuri ridicate pentru energia necesara climatizarii la interior. Obligativitatea certificatului energetic a devenit o realitate si nu-l puteti trece cu vederea pentru ca, orice interventie in domeniul constructiilor va fi conditionata de acest document.

Conform noilor norme legislative, autoritatile vor solicita studii privind reducerea consumurilor energetice, nu doar pentru vinderea sau inchirierea unei locuinta, ci inclusiv pentru obtinerea autorizatiilor de constructie sau renovare. Este un motiv in plus sa va ganditi la temoizolarea casei dumneavoastra, iar daca doriti incadrarea intr-o clasa energetica foarte buna utilizati produse ce garanteaza standardul de calitate impus de normele in vigoare ale Comunitatii Europene.

Varful de gama Austrotherm EPS® AF-PLUS este un produs inovator ce corespunde celor mai exigente cerinte in lucrarile de termoizolare a fatadelor. Acest produs combina perlele de polistiren cu praful de grafit, oferind o capacitate de reflexie a radiatiilor calorice mult mai mare. Astfel, prin reducerea coeficientului de transfer termic, temperatura la interior se mentine constanta pe tot parcursul anului. Cu alte cuvinte, caldura solara nu patrunde in interior pe timpul verii, dar nici nu se pierde prin pereti in anotimpul rece, generand facturi cu pana la 50% mai mici pentru consumul de energie.

Fata de polisitrenul clasic destinat fatadelor, Austrotherm EPS® AF-PLUS are un coeficient de transfer termic cu circa 20% mai mic (λ = 0,032 W/mK ), ceea ce permite reducerea stratului termoizolat si un camp vizual mult mai larg pentru ferestre. Astfel va permite sa va bucurati de mai multa lumina naturala la interior, oferind o izolatie termica impecabila indiferent de forma arhitectonica a cladirii. Spre exemplu, placile de polistiren grafitat pot fi utilizate cu succes in cazul suprafetelor inguste, ceea ce permite pastrarea glafurile de fereastra existente daca nu doriti inlocuirea lor.

Austrotherm EPS® AF-PLUS este un produs ignifug si 100% reciclabil, cu eficienta sporita din punct de vedere al rezistentei la tractiune, porozitate deschisa, elasticitate si absorbtie fonica superioara. De asemnea, prezinta muchii drepte pentru contururile laterale, dimensiuni utile de 1000×500 mm si suprafata utila de 0,5 m2. In functie de tipul constructiei pe care o supuneti unor lucrari de termoizolare, Austrotherm va asigura solutiile tehnice specifice si o gama impresionanta de produse la un standard ridicat de calitate.

Austrotherm EPS® AF-PLUS poate fi utilizat pentru:
– fatade tencuite – termosistem
– fatade ventilate
– fatade – pereti exteriori pe structuri usoare
– fatade – pereti bistrat cu sau fara spatiu de ventilare

Date tehnice:
Rezistenta la incovoiere – 125 kPa (12,5 t/mp)
Rezistenta la tractiune – 150 kPa (15 t/mp)
Conductivitate termica de calcul – 0,032 W/mK

 

Cele mai citite

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...
Ultima oră
Pe aceeași temă