17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTeren cadou pentru baronul PSD de Brăila

Teren cadou pentru baronul PSD de Brăila

CLM Brăila concesionează prin încredinţare directă un teren de 7.886 mp pentru bunul mers al afacerilor preşedintelui CJ şi PSD Brăila, Gh. Bunea Stancu.

 

Afacerile pe bani publici ale firmelor preşedintelui PSD Brăila, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, au provocat un nou scandal în administraţia brăileană. De această dată nu mai e vorba de contracte de lucrări de ordinul milioanelor de euro încheiate despre instituţii publice cu firma de construcţii a lui Stancu, Concivia SA, ci de un teren de 7.886 mp pe care Municipiul Brăila i-l face cadou celei de a 2-a firme din caracatiţa lui Stancu, portul Hercules SA.

La pct. 31 al ordinii de zi a şedinţei CLM Brăila era trecut proiectul privind „concesionarea prin încredinţare directă a terenului de 7886 mp situat pe str. Vadul Ghecet lot 2, solicitantei SC Hercules, în vederea edificării unui depozit pentru extinderea capacităţii de depozitare şi operare a portului Brăila”. În zona respectivă Hercules SA are suficient teren pentru a-şi face depozit, dar firma lui Stancu a încercat să mai obţină de la municipalitate un teren a cărui valoare este de ordinul milioanelor de euro. Terenul e situat în zona optimă pentru construirea unui pod peste Dunăre, iar un teren la „piciorul podului” e valoros. Concesionarea era în pericol, pentru că în sală erau numai 24 de consilieri, dintre care 7 erau PDL, şi ar fi votat împotriva concesionării. Deoarece cvorumul era pe munchie de cuţit, consilierul PNL Vasile Varga a sărit ca ars în ajutorul firmei liderului PSD şi a propus ca proiectul să fie amânat pentru şedinţa CLM Brăila din martie. Bunea Stancu deţine 51% din acţiuni Bursagrirom SA Brăila, care deţine 85,5% din acţiunile SC Hercules SA, restul de 14,5% fiind deţinute de „cuponari”.

Terenul e situat în zona optimă pentru construirea unui pod peste Dunăre, iar un teren la „piciorul podului” e valoros.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă