In fiecare vara, unul dintre locurile luate cu asalt de clienti, in Cluj, este terasa restaurantului Chios. Localul este situat pe cea mai mare dintre cele doua insule artificiale de pe lacul situat in Parcul Central. Vegetatia abundenta si vecinatatea apei ofera locului un farmec aparte. Nota de distinctie a terasei este accentuata de vecinatatea vechii cladiri a restaurantului-cazinou, care este de fapt un palat nobiliar din secolul XIX, in care predomina ornamentele aurite si fetele de masa care cad in falduri. In restaurant, barul este inalt si somptuos, geamurile imense dau spre lac si spre insula mica, pe care si-au facut cuib ratele ce se hranesc cu pestii din lac. De cealalta parte a insulei, legata de mal prin doua podete arcuite din lemn si din metal, se afla un debarcader de care sunt legate barci si hidrobiciclete.
Terasa restaurantului Chios este strajuita in partea dinspre lac cu ornamente din lemn. Mesele situate pe margine sunt ferite de ploaie de o streasina din lemn de brad. Cele de pe mijlocul terasei au doar umbrelute de soare. Podeaua terasei este acoperita cu mozaic. Mesele sunt confectionate din lemn masiv, la fel ca si scaunele, al caror sezut este acoperit cu o tapiterie din piele verde.
Preparatele culinare sunt gustoase, chiar daca nu sunt deosebit de rafinate. Ciorba de fasole cu ciolan afumat costa 7 lei, iar ciorba taraneasca – 7,5 lei portia. Salata Chios de cruditati costa 9,5 lei, iar ciolanul de porc la gratar costa 10,9 lei. Pastravul la gratar costa 17 lei portia, iar salaul parizian – 18,1 lei portia. La capitolul garnituri, piureul de cartofi costa doar 3 lei.
Nici gama de bauturi nu este foarte diversificata. Desi putine, sortimentele de vinuri sunt bune. O sticla de vin de Cotnari costa 18 lei, iar cel din podgoria Jidvei este servit la pretul de 24 de lei butelia. O sticla din podgoria Murfatlar costa 23 de lei. Practic, in meniu nu exista vinuri straine, iar oferta in privinta celorlalte bauturi este extrem de limitata. Cu toate acestea, restaurantul si terasa Chios au renumele unor localuri rafinate, frecventate mai ales de protipendada Clujului.