10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialTaxa pe civilizaţie

Taxa pe civilizaţie

Sute de arădeni sunt revoltaţi că li s-au dublat impozitele locale. Ei au fost trecuţi printr-o hotărâre a Consiliului Local într-o zonă de impozitare superioară pentru că, în cartierele respective se introduce canalizarea şi se repară drumurile. Oamenii spun că aceste lucruri erau normale pentru un locuitor de oraş în mileniul trei şi nu sunt de acord cu plăţile uriaşe. Peste 500 de persoane din cartierul Bujac au acţionat Primăria în instanţă. Primăria spune că este normal ca impozitele să crească din moment ce acum ei beneficiază de apă curentă, canalizare şi drumuri asfaltate.


Politică şi spirit civic

Primii care au sărit în ajutorul arădenilor din cartierul Bujac au fost cei de la Partidul Conservator. Organizaţia municipală a Partidului Conservator a stat de vorbă cu cetăţenii acestor cartiere şi le-a oferit consultanţă juridică, pentru a plăti impozite mai mari doar atunci când ei vor beneficia cu adevărat de respectivele condiţii. Astfel, în luna mai, la Tribunalul Arad, aproape 600 de cetăţeni ai Aradului au dat în judecată Primăria, în cadrul unei acţiuni comune, susţinută financiar de către organizaţia municipală a Partidului Conservator.

Acţiunea lor este îndreptată împotriva rezonării municipiului Arad şi includerii unor cartiere într-o zonă superioară de impozitare deşi infrastructura şi canalizarea încă nu sunt finalizate. „Foarte mulţi arădeni au fost reticenţi la iniţierea acţiunii în instanţă. Multora le este frică că vor avea de suportat represalii din partea Primăriei. Vă daţi seama în ce situaţie s-a ajuns. Noi cerem doar să se revină la vechile impozite locale până când cartierele Bujac, Gai şi Sânicolau Mic vor beneficia de infrastuctura prevăzută de lege”, a declarat Ioan Bej, preşedintele organizaţiei municipale Arad a Partidului Conservator.

Liberalii i-au ajutat pe cei din cartierul Sânicolaul Mic, iar PSD-ul, pe cei din Silva.

Cartierul Silva, nemulţumit de impozite

Zeci de familii care locuiesc în cartierul Silva spun că sunt victimele unui abuz din partea administraţiei locale. Deşi investiţiile pentru realizarea infrastructurii sunt departe de a fi finalizate, străzile pe care locuiesc au fost trecute din zona D de impozitare în zona B, ceea ce a dus la dublarea impozitelor. Pe strada Porumbacului, nu a fost introdusă canalizarea, nici măcar reţeaua pluvială. Asfaltul este vechi de ani buni, singura facilitate este reţeaua de apă. Totuşi, impozitele au fost dublate prin rezonare.

Strada Lungă a fost asfaltată acum doi sau trei ani. Asfaltul este însă distrus de traficul greu, deoarece camioanele care lucrează la autostradă circulă chiar pe această stradă. Nu doar drumul este afectat, ci şi structura de rezistenţă a caselor, zdruncinate de camioane. Imobilele mai fragile au deja pereţii crăpaţi. Pentru aceste „beneficii”, imobilele au fost trecute din zona D de impozitare în zona B, ceea ce înseamnă dublarea impozitelor. Nici pe această stradă nu a fost introdusă canalizarea. PSD a mers în zonă şi le-a promis sprijin locuitorilor. „Impozitul trebuie plătit în funcţie de ceea ce oamenii au, nu în funcţie de ce vor avea cine ştie când” a spus Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele organizaţiei PSD Arad.

Cele mai citite

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...

Bani pentru salvarea industriei oțelului și aluminiului din România

Companiile din industria oţelului și aluminiului, care trec prin momente deosebit de grele din cauza problemelor de ordin financiar, ar putea să fie...

Teodosie – cel care transformă economiile acumulate prin post în mană cerească

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a decretat trei zile de post și rugăciune, spre înlătuarea demonilor care nu-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă