25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialTaxa de 3 lei la intrarea in statiunea Mamaia

Taxa de 3 lei la intrarea in statiunea Mamaia

Turistii vor plati taxa de bariera la intrarea in statiunea Mamaia, incepand de vineri, anunta Mediafax. Magistratii Curtii de Apel Constanta au decis, luni, ca taxele speciale instituite de administratia locala sunt legale. Sentinta magistratilor este definitiva si irevocabila si se refera, pe langa taxa de bariera, la taxa de utilizare a tramei stradale, taxa pentru irigatii, taxa pentru siguranta si linistea publica si cea pentru statiile de telefonie mobila.
Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca, pentru fiecare masina ce nu este inmatriculata in Constanta, taxa de bariera este de trei lei, la fiecare intrare in statiune, un abonament pentru 24 de ore costa patru lei, unul pentru sapte zile 23 de lei, iar pentru intreg sezonul estival abonamentul costa 246 de lei.
In afara taxei de acces in statiunea Mamaia, toate celelalte taxe se aplica numai agentilor economici. Potrivit primarului Constantei, banii proveniti din taxa de bariera vor fi folositi pentru cresterea gradului de atractivitate a statiunii Mamaia. ''La Cazinou si in piateta hotelului Perla se vor organiza gratuit spectacole, in fiecare zi incepand din iulie. La sfarsitul lunii august se va organiza concursul de barci Class One Romanian Grand Prix, iar inaintea acestuia vrem sa organizam un concurs de avioane, demonstrativ, care, daca are succes, sa inceapa sa se desfasoare incepand cu 2008'', a declarat  Radu Mazare.
Cele cinci taxe speciale nu au mai fost aplicate in prima parte a anului in curs, dupa ce au fost atacate in contencios administrativ de prefectul judetului, Danut Culetu, fiind considerate ilegale.
Radu Mazare a afirmat ca prin neaplicarea taxelor, bugetul local a pierdut sase milioane de lei, dar ca nu-l va actiona in instanta pe prefect ''pentru recuperarea pagubei produse orasului''.
''In mod normal, ar trebui sa-l dau in judecata pe prefect, dar nu cred ca vom rezolva ceva. Mai bine sa ne gandim la ce facem in viitor'', a afirmat primarul Mazare.

Cele mai citite

Suspendare drastică pentru fotbalistul care și-a mușcat adversarul de gât!

Atacantul Milutin Osmajic, de la Preston North End, a primit o suspendare de opt meciuri, după ce a mușcat de gât un adversar în...

Gigi Becali a prins curaj după victoria FCSB-ului cu PAOK! „Pe toate planurile suntem mai puternici”

După victoria cu 1-0 în fața celor de la PAOK, Gigi Becali a dezvăluit că Mihai Stoica i-a transmis că, dacă Daniel Bîrligea ar...

Umit Akdag, fotbalistul din Ligue 1, va reprezenta naționala României U21 în preliminariile EURO 2025!

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a confirmat că fundașul central Umit Akdag va juca pentru naționala României U21, fiind convins de Daniel Pancu...
Ultima oră
Pe aceeași temă