22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialSute de oameni au leşinat pe stradă din cauza caniculei

Sute de oameni au leşinat pe stradă din cauza caniculei

Aproape 300 de bucureşteni au avut nevoie de ambulanţă în acest weekend din cauza căldurii sufocante. Peste 70 de oameni nu au mai suportat temperaturile ridicate şi au căzut în stradă, potrivit Realitatea TV.

Din cauza căldurii, s-a lucrat la foc continuu la serviciul de Ambulanţă din Bucureşti. Numărul solicitărilor a fost cu 15% mai mare faţă de o zi obişnuită. La Iaşi peste 50 de persoane au căzut pe stradă răpuse de căldura toropitoare. În Cluj trei persoane au leşinat pe stradă, iar alte 250 au sunat la Ambulanţă.

Peste 100.000 de români au luat de fugit de caniculă în staţiunile de la malul mării. Deşi medicii le recomandă să nu stea în soare pe căldura, puţini turişti îşi abandonează şezlongul pentru merge în camera de hotel.

Temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, se vor înregistra în următoarele două săptămâni pe timpul zilei, iar în timpul nopţii nu vor scădea sub 15-18 grade şi vor fi asociate cu umiditate foarte mare, dar şi cu intensificări de vânt şi cantităţi mari de precipitaţii în timp foarte scurt.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă