23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialSute de copii în taberele de pe litoral

Sute de copii în taberele de pe litoral

La Centrul New Paradise din Eforie Sud şi tabăra din localitatea 2 Mai şi-au petrecut primele zile de vacanţă elevi din Timiş, Mureş, Vâlcea şi Gorj.

 
În cele două tabere din zona de sud a litoralului românesc, de la Eforie Sud şi 2 Mai, aflate în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, se află, din 28 iunie, peste o sută de copii veniţi din toată ţara. Mai precis, la Centrul de agrement New Paradise de la Eforie Sud sunt cazaţi 77 de copii şi şapte cadre didactice însoţitoare, din judeţul Timişoara, iar la 2 Mai îşi petrec sejurul estival, până pe 4 iulie, 65 de copii şi şase cadre didactice.

În vacanţă la mare sunt şi 4 persoane cu dizabilităţi, din judeţul Gorj, precum şi elevi din Vâlcea şi Mureş, beneficiari ai unor burse sociale. Gazdele le promit copiilor un sejur la mare de neuitat. Ca în fiecare an, pe lângă plajă, copiii vor fi antrenaţi în diverse activităţi socio-educative. Vor fi organizate seri tematice, de către animatori, se vor organiza concerte, jocuri de apă şi de nisip, partide de rugby, activităţi de prevenire a accidentelor şi însuşire a regulilor privind acordarea primului ajutor.

De asemenea, copiii vor avea prilejul de a urma un curs de jurnalism şi sunt invitaţii speciali ai clubului de istorie. În plus, se intenţionează deschiderea unui  radio cu emisie pe internet. După cum au precizat reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, pentru acest sezon estival în cele două centre de agrement au fost realizate doar lucrări de întreţinere, bazele turistice fiind modernizate în anii anteriori. Costul unui sejur este de 67 lei pe zi, de persoană, acesta incluzând cazarea şi masa. Şi centrele de agrement de la munte sunt acum pline-ochi de copii şi tineri.

În prima serie de tabere au plecat în judeţele Gorj şi Sibiu 75 de elevi constănţeni, însoţiţi de şapte dascăli. Taberele îşi vor închide porţile pe 6 septembrie. 

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă