Ancheta procurorilor DIICOT în dosarul şefului SRI Alba Iulia, lt. col. Ioan Tarnu, se va extinde şi ar putea aduce noi acuzaţii pentru acesta, a afirmat procurorul DIICOT în faţa magistraţilor Curţii Supreme. Aceştia din urmă au decis totuşi că Tarnu şi ofiţerul de crimă organizată cercetat alături de el, Liviu Schiau, pot fi cercetaţi în libertate.
Potrivit DIICOT, cei doi sunt acuzaţi că l-au favorizat pe un om de afaceri din Alba Iulia, Mircea Stanciu. Despre acesta, procurorii spun că este implicat în furtul de utilaje agricole din afara ţării, pe care gruparea din care făcea parte le revindea ulterior în România, prejudiciul fiind estimat la aproape 4,5 milioane euro.
Ofiţerul SRI Tarnu este şi verişorul adjunctului IPJ Sibiu, comisarul şef de poliţie, Ioan Lucian Tarnu.
Potrivit unor surse judiciare, extinderea anchetei penale în acest dosar ar putea afecta mai multe personaje importante din zona Sibiului. „Foarte multe dintre utilajele găsite în Sibiu au ajuns şi pe la unii primari din judeţ sau la rudele unor edili din judeţ. Se pare că aceşti beneficiari ştiau mai multe despre provenienţa utilajelor”, au explicat sursele României Libere. Procurorul DIICOT a mai arătat în faţa Curţii Supreme că, în perioada următoare, SRI ar urma să mai desecretizeze o serie de acte care ţin de activitatea şefului structurii Alba Iulia a Serviciului Român de Informaţii.
Convorbiri interceptate
Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au interceptat discuţii dintre membrii grupării infracţionale, care se refereau la tranzacţii cu sume mari de bani provenite din infracţiuni care au vizat şi bănci din afara ţării.
Potrivit DIICOT, Mircea Stanciu a apelat la şeful SRI Alba Iulia, căruia i-a adus la cunoştinţă implicarea sa în furtul de utilaje şi i-a solicitat sprijinul, în sensul de a interveni pe lângă ofiţerii de poliţie din cadrul B.C.C.O. Alba, pentru a se evita efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa sa şi a împiedica tragerea sa la răspundere penală.