29.5 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialSurpriză în SUA: Tesla depăşeşte la vânzări limuzinele de la Mercedes, BMW...

Surpriză în SUA: Tesla depăşeşte la vânzări limuzinele de la Mercedes, BMW sau Audi. Vezi cu ce Model!

Producătorul american de maşini electrice de lux, Tesla, a depăşit la vânzări modele precum Mercedes Clasa S, BMW Seria 7 sau Audi A8. Tesla Model S este lider de piaţă pe segmentul limuzinelor de lux de clasă mare după primul trimestru al anului, conform cnn.com.

Limuzina de la Tesla a fost cumpărată în primul trimestru de 4.750 de americani, în timp ce următorul model, Clasa S, a fost vândut în puţin peste 3000 unităţi. Surpriza este cu atât mai mare cu cât Tesla Model S este un automobil complet electric fără un renume prea mare în spate.

Totuşi ceea ce a contat la succesul lui Tesla îl reprezintă printre altele şi uşoarele diferenţe de preţ. Model S are un preţ de bază de circa 70.000 dolari, comparabil cu A8 sau Seria 7, doar Clasa S costând ceva mai mult. Însă dacă scădem din preţul lui Tesla cei 7500 de dolari decontaţi de guvernul american pentru orice maşină electrică Tesla capătă un avantaj considerabil. În plus Tesla vinde doar acest model, pe când ceilalţi rivali au o gama vastă de produse.

Vezi şi FOTO Zero S, Motocicleta Electrică a Anului în Europa 2013. Vezi cum arată

Pe de altă parte entuziasmul publicului faţă de Model S este în continuă creştere. Oficialii companiei au întocmit liste de aşteptare pentru clienţi din cauza cererii prea mari. Un impact asupra cumpărătorilor l-ar putea avea şi diferitele vedete americane care şi-au cumpărat acest model. Tesla Model S ar putea depăşi vânzări de 20.000 unităţi anul acesta.

Dincolo de performanţele sale notabile, precum acceleraţia până la 100 km/h în doar 4,2 secunde, Tesla Model S vine cu o serie de inovaţii. Bordul maşinii este predominat de un uriaş ecran tactil care ar putea stârni o nouă modă la viitoarele generaţii de maşini. Elon Musk, CEO Tesla, a fondat compania în 2003, însă succesul a venit o dată cu lansarea lui Model S. Tesla a generat profit pentru prima dată în 10 ani în primul trimestru al acestui an.

Vezi şi VIDEO Bordul TACTIL al lui Tesla Model S. Vezi cum ar putea arăta maşinile în viitor!

 

 

Cele mai citite

Câți bani câștigă România dacă elimină Olanda și se califică în sferturile EURO 2024

Naționala României a reușit să ajungă în optimile de finală ale EURO 2024, unde va întâlni Olanda. Partida se va desfășura la Munchen, marți,...

Câți bani câștigă România dacă elimină Olanda și se califică în sferturile EURO 2024

Naționala României a reușit să ajungă în optimile de finală ale EURO 2024, unde va întâlni Olanda. Partida se va desfășura la Munchen, marți,...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de aproape 6,6 miliarde de lei de la bănci, în iulie 2024

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iulie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei, la care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă